Serie

Skribent

Alexander Kardelo

16 januari 2020 | 11:15

Oviss framtid för David Finchers "Mindhunter" på Netflix

Netflix har ännu inte tagit beslut kring en tredje säsong.
Kriminalserien "Mindhunter" släppte sin andra säsong på Netflix i augusti, med goda recensioner som följd. Serien - om FBI:s profilering av seriemördare under 1970-talet - skapades av David Fincher år 2017 och anses vara en av streamingtjänstens mest hyllade.

Men "Mindhunter" är en kostsam serie, och vi vet inte om det finns tillräckligt med tittare för att satsningen ska vara lönsam för Netflix. Därför är ovissheten stor inför framtiden, skriver Deadline.
 
Netflix har ännu inte tagit beslut om en fortsättning, och deras kontrakt med skådespelarna (Jonathan Groff, Holt McCallany och Anna Torv) har löpt ut.

- David (Fincher) fokuserar på sin första Netflix-film och producerar andra säsongen av "Love, Death & Robots". Han kan återbesöka "Mindhunter" igen i framtiden, men under tiden är skådespelarna fria att söka andra jobb, kommenterar en talesperson från Netflix.
 
 
Fincher sägs inte vara alltför sugen på fler långa inspelningsperioder i Pittsburgh. Dessutom ville han få loss mer pengar till en tredje säsong, så det återstår att se om Netflix och han lyckas komma överens om mer "Mindhunter". Det kommer hur som helst inte bli av inom en nära framtid. Däremot får vi snart se Finchers drama "Mank", en av många stora originalfilmer på Netflix i år.
| 16 januari 2020 11:15 |