Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

24 september 2018 | 09:00

”Outlaw King” blir 20 minuter kortare på Netflix

Efter premiären i Toronto väljer regissören David Mackenzie att trimma ner sitt episka Netflix-drama.
När ”Outlaw King” visas på filmfestivalen i London i oktober, och därefter släpps på Netflix, blir det i en betydligt kortare version än den som premiärvisades på Toronto Film Festival.

David Mackenzie (”Hell or High Water”) har klippt bort onödiga scener på totalt 20 minuter, vilket gör att filmens spellängd hamnar strax under två timmar. Han berättar för Deadline att beslutet var helt och hållet hans:

- Jag kunde känna av stämningen i publiken i biosalongen, säger han.

Tittarna kan dock vara lugna. En omtalad nakenscen med Chris Pine är kvar:

- Jag kan inte förstå varför folk snackar om den. Jag har gjort tio filmer och de flesta har manlig nakenhet. Det är en badscen, och folk brukar bada nakna, kommenterar filmskaparen.
 
 
”Outlaw King” utspelar sig mellan åren 1304-1307 och följer skotske Kung Robert the Bruce, efterträdaren till William Wallace (som vi ju känner till från ”Braveheart”). Filmen visar hur han utmanade den brittiske Kung Edward I och enade ett splittrat Skottland.

De mestadels negativa recensionerna i Toronto skyllde bland annat på filmens långa speltid, repetitiva stridsscener och ofokuserade handling. Nu hoppas regissören att även kritikerna ger filmen en andra chans.

”Outlaw King” släpps på Netflix i november.
| 24 september 2018 09:00 |