Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

15 augusti 2014 | 18:00

"Outlander"-stjärnan nobbades sju gånger av "Game of Thrones"

"Outlander"-hunken Sam Heughan får trösta sig med att hans nya serie redan fått en andra säsong.
För nöjessajten Vulture avslöjar Heughan, som spelar 1700-talsskotten Jamie Fraser i Ron D Moores Starz-drama "Outlander", att han provspelade sju gånger för "Game of Thrones", däribland för rollerna som Renly Baratheon, Loras Tyrell och diverse medlemmar ur Night's Watch. Men han lyckades inte få en enda av dem. 

- Jag kom alltid så nära! Jag bara: "hörni, bara ge mig ett svärd nurå!"

Men inget ont som inte för något gott med sig. Alla misslyckade provspelningar gav Heughan erfarenhet och faktiskt mer självförtroende eftersom han lärde sig hur de fungerade. Detta kom väl till pass när han sedan hamnade på audition för en av huvudrollerna i "Outlander", den som skotske krigaren Fraser.

- Jag vet inte, men något med den här provspelningen kändes rätt. Det var annorlunda och det var som om jag hade koll på vem den här rollkaraktären var. Jag kände ett släktskap med honom och visste var han kom ifrån. Och jag ville verkligen jobba med Ron. 

"Outlander" bygger på de romantiska fantasyböckerna av Diana Gabaldon, om Claire (Caitriona Balfe) - en gift sjuksköterska i andra världskriget - som reser tillbaka i tiden och hamnar i  Skottland år 1743. Där den fagre Fraser väntar. 


I går kom beskedet att serien får en säsong två och att denna kommer baseras på den andra boken i serien, "Slända i bärnsten".

I Sverige börjar Viaplay visa "Outlander" med start 10 september då de fem första avsnitten släpps, därefter kommer ett nytt i veckan. 

Läs också:

| 15 augusti 2014 18:00 |