Serie

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 januari 2024 | 23:45

"Our Flag Means Death" får gå på plankan efter två säsonger

HBO Max har beslutat sig för att lägga ner den uppskattade piratkomedin.
Det är piratflaggan på halv stång som gäller. The Hollywood Reporter rapporterar att den queervänliga piratkomedin "Our Flag Means Death" seglar i hamn efter bara två säsonger. 
 
Exakt vad som föranledde nedläggningen framgår inte av rapporten (att serien har höga 94% Rottten Tomatoes från både kritiker och publik hjälpte inte) men i ett utalalande från HBO Max berättar kanalen att de är "så stolta över de glada, roliga och innerliga berättelser som skaparen David Jenkins, Taika Waititi, Rhys Darby, Garrett Basch, Dan Halsted, Adam Stein, Antoine Douaihy och hela den fantastiska skådespelarensemblen och teamet väckte till liv. Vi tackar också de hängivna fansen som tog till sig dessa berättelser och byggde upp en underbar, inkluderande gemenskap kring serien."
 
"Our Flag Means Death" är väldigt löst baserad på historien om gentlemannapiraten Stede Bonnet (Rhys Darby), som var aktiv på 1700-talet. Efter att ha bytt sitt lugna liv på land mot havet, blir Stede kapten på piratskeppet Revenge. Stedes förmögenhet kantrar efter en ödesdiger krock med den ökända kapten Svartskägg (Taika Waititi) som kämpar för att förtjäna respekten från sin potentiellt myteri-benägna besättning.
 
För den som ännu inte hunnit ge serien en chans (skäms på er) så är det alltså HBO Max som gäller.
 
Här kan du läsa ett seriens skapare David Jenkins kommentar i ett hjärtevärkande inlägg på Instagram:
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av David Jenkins (@dvidjenkins)

 
Kommer du sakna "Our Flag Means Death"?
| 9 januari 2024 23:45 |