Film

Skribent

Alexander Dunerfors

30 januari 2019 | 12:00

Otäcka bilder i trailern till "The Hole in the Ground"

Kolla in årets första skräck-snackis.
Skräckfilmen "The Hole in the Ground" har just premiärvisats i Sundance, och det surras redan om en av årets mest skrämmande filmer.

Distributören A24 har tidigare plockat upp lågmälda, hyllade rysare som "The Witch" och "Hereditary" så det kanske kan ge en hunt om vad som väntar i detta övernaturliga familjedrama.

Handlingen följer en irländsk mor och son, som försöker börja om sina liv i ett nytt hem på landet. När sonen en dag försvinner ner i ett mystiskt hål i marken, kommer han tillbaka som en annan person, och börjar visa skrämmande nya sidor av sig själv. Kolla in:
 
 
De första recensionerna är blandade och menar att filmen bygger på en stark premiss, och är en ny vinnande skräckfilm för A24, men kommer också med vissa besvikelser.
 
"Sarahs sköra sinne och Chris allt märkligare beteende kombineras i ett fantastiskt skräck-verk. Terrorn känns naturlig och äkta (...) filmen skapar rysningar och du kommer tänka dig för två gånger innan du skaffar barn", skriver Slashfilm i sin recension.

"Här finns uppenbara referenser, från de uppenbara som "The Babadook" till en tapet som påminner om den på The Overlook Hotel, till en gnutta av "Instängd". Men just när det roliga ska börja skyndar den genom handlingen på tio minuter", kommenterar Bloody Disgusting.

Collider berättar att "det är en karaktärsdriven film om relationen mellan mamman och barnet". Men det finns också ett "mysterium som förstärker upplevelsen".
 
Filmen regisseras av långfilmsdebuterande Lee Cronin. Huvudrollerna spelas av Seána Kerslake och James Quinn Markey. "The Hole in the Ground" släpps i USA den 1 mars, men har ännu ingen svensk distributör.
| 30 januari 2019 12:00 |