Film

Skribent

Erika Jarhed

24 februari 2023 | 16:00

Första titten på Oscarsnominerade Paul Mescal i dramat "Carmen"

Stjärnskotten Paul Mescal och Melissa Barrera ligger inte på latsidan. Nu är de aktuella med ännu en film, där en första teaser just har släppts.
Skådespelaren Paul Mescal som i år är nominerad för en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin insats i "Aftersun" är aktuell med ännu en film. Melissa Barrera, som för övrigt kommer att återvända i sin roll som Sam i "Scream VI" nu i mars, kommer att tillsammans med Mescal spela de två huvudrollerna i kommande filmen "Carmen".
 
Filmen är en modern version av 1800-talsoperan med samma namn. Barrera spelar den unga kvinnan Carmen som tvingas fly från sitt hem i den mexikanska öknen, efter ett brutalt mord på sin mamma. Carmen försöker ta sig över gränsen till USA och möter gränsvakten Aidan (Mescal), och tillsammans flyr de norrut mot Los Angeles för att leta efter en nära bekant till Carmen. 
 
Nu har en första teaser släppts!
 
 
Filmen regisseras av Benjamin Millepied, en fransk koreograf och dansare som här gör sin regidebut! Han är mest känd för att ha gjort koreografin till filmen "Black Swan" (2010) med Natalie Portman. Hans koreografiegenskaper verkar även få komma fram i denna film. Alexander Dinelaris ("Birdman", "The Revenant") står för manus.
 
Filmen hade sin världspremiär på Toronto Film Festival i september förra året.
 
Amerikansk biopremiär blir 21 april i år. När den släpps i Sverige vet vi ännu inte. 
| 24 februari 2023 16:00 |