Film

Skribent

Erika Jarhed

3 mars 2023 | 15:30

Oscarsnominerade dokumentären "Fire of Love" blir spelfilm

Dokumentären som är fylld med fantastiska bilder av paret som trotsar vulkaner kommer nu att bli spelfilm hos produktionsbolaget Searchlight.
Dokumentärfilmen "Fire of Love", som handlar om de franska vulkanologerna Katia och Maurice Krafft, har chans att ta hem en Oscar för bästa dokumentär i år. Nu meddelar Deadline att produktionsbolaget Searchlight Pictures kommer att göra en spelfilm av historien. 
 
Searchlight Pictures kommer att finansiera och distribuera spelfilmsversionen där Jamie Patricof ("The Zookeeper's Wife") kommer att verka som producent. Även regissören Sara Dosa och producenten Shane Boris, som gjorde dokumentärfilmen, kommer att vara med som producenter. 
 
Katia och Maurice Krafft i "Fire of Love"
 
Dokumentären premiärvisades och tog hem ett pris på Sundance Film Festival 2022. Dosa och hennes team samlade ihop material från tusentals fotografier och hundratals timmar filmmaterial från paret Kraffts arkiv. Dokumentären släpptes på bio i över 28 länder i somras och tjänade in över 1,1 miljoner dollar i USA, och blev årets mest inkomstbringande dokumentär 2022.
 
Filmen följer det oförskräckta paret Krafft som försöker lösa vulkanernas mysterier genom att fånga några av naturens mest explosiva bilder, men de får betala ett högt pris då de tillsammans dog i ett vulkanutbrott 1991.
 
Dokumentären finns nu att streama på Disney+. Om den kammar hem priset på Oscarsgalan får vi se 12 mars.
 
Spelfilmsversionen har ännu inget satt premiärdatum.
| 3 mars 2023 15:30 |