Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

23 april 2020 | 08:15

Oscarsnominerad regissör vill se hur din corona-vardag ser ut

Brasilianska filmskaparen Petra Costa vill veta hur ditt karantänliv ser ut.
Regissören bakom den Oscarsnominerade politiska dokumentären "The Edge of Democracy" planerar att fånga COVID-19 som ett ämne för sin nästa film.

Petra Costa är nyfiken på hur världen tacklar den pågående coronapandemin, och har bett allmänheten om att skicka in videos från sin vardag. Filmen går under titeln "Dystopia", och är tänkt att skildra de samhällsproblem och orättvisa förhållanden som kommit fram den senaste tiden.

Förhoppningen är att skapa en stor mosaik av olika bilder från alla delar av värden, skriver Variety.

"Vi vill veta vad som händer med din familj, ditt samhälle, ditt område och din stad. Filma horisontellt vad du ser, tänker, hur du bor och hur du mår idag", skriver Costa på sin Twitter.

Regissören uppmanar ingen att lämna sitt hem, men "om du måste, så snälla filma".
 
 
I dessa tider av karantän och lockdowns har Sverige anammat en lite annorlunda strategi, med lösare regler, något som många internationella medier har uppmärksammat. Andra länder tittat både skeptiskt och avundsjukt på våra öppna restauranger, butiker och fyllda uteserveringar. Det finns god anledning till att plocka upp mobilkameran då svenskarnas coronaliv säkert kan platsa i Petra Costas film.
| 23 april 2020 08:15 |