OSCARS 2016

Skribent

MovieZine

24 februari 2016 | 14:00

"Oscarsgalan är en högtidsstund, det måste man respektera"

Karin Magnusson och Amie Bramme Sey guidar tittarna genom söndagens direktsändning.
På söndag är det dags för filmårets stora höjdpunkt, Oscarsgalan, som i år sänds online på Aftonbladet TV. Programledarna Karin Magnusson och Amie Bramme Sey håller i sändningarna som börjar redan klockan 21, och fortsätter tills sista Oscarn har delats ut runt 06-tiden. 

- Vi kör fullt ställ med många gäster från filmvärlden som byter av varandra. Det finns inte en detalj som man inte vill grotta ner sig i. Oscarsgalan är alltid spännande och i år är svenskar nominerade, vilket är extra roligt, berättar Karin Magnusson för MovieZine.

Bland nattens gäster i Oscarsstudion finns skådespelarna Robert Gustafsson och Alexander Karim, regissören Kay Pollack, Filminstitutets VD Anna Serner och flera filmkritiker. Uppladdningen pågår till klockan 01, och när sändningen från röda mattan börjar läggs allt fokus på glammet. Då kommer Nina Campioni och designern Lars Wallin in i studion och kommenterar.Prisutdelningen från Dolby Theatre i Hollywood startar 02.30 med Chris Rock som värd.

- Jag är själv filmintresserad och har alltid älskat galan. Det är ett otroligt kul jobb att göra, som man tar sig an med stor respekt. Alla som tycker om film har Oscars som sin högtidsstund, det ska man respektera. Det gäller att vara påläst och samtidigt göra det tillgängligt för de som inte har sett alla filmer eller inte känner till alla regissörer. 

Karin Magnusson lovar att undvika misstagen som en del tidigare svenska Oscarskommentatorer sågats för.

- Vi kommer inte att prata under galan! Det är verkligen mitt löfte. Vi pratar och summerar i reklampauserna. Jag tycker ett sånt här program ska vara underhållande utan att vara tramsigt. Det ska kännas smart och klokt.Med Oscars-rättigheterna får Aftonbladet också tillgång till mycket extramaterial, som backstage-kameror som fångar vinnarnas möte med pressen. 

- Om Leo nu äntligen får sin Oscar, så kan vi förutom det officiella tacktalet också visa reaktioner bakom scenen. Det är en cirkus som är väldigt kul, säger Karin Magnusson.

Streama Oscarsgalan på söndag natt på aftonbladet.se. Aftonbladet TV finns också i nya Apple TV, och kräver inget plusmedlemskap.


Här på MovieZine kan du delta i den traditionella, årliga Oscarschatten från och med söndag kväll.
| 24 februari 2016 14:00 |