Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

28 februari 2019 | 12:10

Sci-fi nästa för Mahershala Ali

Tvåfaldigt Oscarsbelönade Mahershala Ali går från "Green Book" till independent-filmen "Sovereign"
Man skulle kanske kunna tänka sig att Ali väljer och vrakar bland stora Hollywood-projekt efter årets Oscarsvinst, tillsammans med hans första statyett som han kammade hem 2017 för skådespelarinsatsen i "Moonlight". Men hans senaste val är något smalare.

"Sovereign" är en independentfilm som faller utanför ramarna i Hollywood. Men sci-fi-filmen, som inte har släppt några detaljer om vad den ska handla om än, har ändå ett gäng kända namn inblandade i produktionen.

Shawn Levy är en av producenterna, en roll som han också hade i sci-fi-filmen "Arrival" (2016) och den framgångsrika Netflix-serien "Stranger Things", tillsammans med Dan Cohen och Dan Levin som också var inbladande i dessa två titlar, rapporterar Variety.

I registolen hittar vi den brittiska regissören Marc Munden som i större delen av sin karriär har ägnat sig åt tv-serier samt ett mindre antal obskyra långfilmer. Men under denna tid har han vunnit tre BAFTA-priser.

Det är som sagt oklart vad "Sovereign" kommer att handla om, men förmodligen kommer det vara en helt annorlunda upplevelse än Alis senaste sci-fi-roll i "Alita: Battle Angel".

Vill ni ser mer av stjärnan innan "Sovereign", så har han också huvudrollen i den senaste säsongen av "True Detective".
| 28 februari 2019 12:10 |