Film

Skribent

Jakob Åsell

30 september 2020 | 21:30

Oscar Isaac blir Francis Ford Coppola i bakom-film om "Gudfadern"

Jake Gyllenhaal kommer att spela studiobossen Robert Evans i filmen om den dramatiska produktionen.
Arbetet bakom kulisserna med den ikoniska klassikern "Gudfadern" kommer att bli film i händerna på regissören Barry Levinson ("Rain Man", "Wag the dog"). Oscar Issac är klar för rollen som den oscarsbelönade regissören medan Jake Gyllenhaal kommer att axla rollen som Paramount-chefen och producenten Robert Evans.
 
Filmen bygger på ett manus av Andrew Farotte som hamnade på 2015 års Black List, som uppmärksammar de bästa, ännu ofilmade, manusen i Hollywood. Det har varit tyst om projektet med titeln "Francis and The Godfather” sen vi senast skrev om filmen för tre år sen, men nu är bollen åter i rullning i händerna på Barry Levinson.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
John Cazale, Marlon Brando och Francis Ford Coppola under inspelningen av "Gudfadern" 1971.
 
Filmatiseringen av Mario Puzos gangsterroman var, likt arbetet med "Apocalypse Now", ingen dans på rosor. Den 31-årige Coppola fick bland annat kämpa mot både studiobossar och den verkliga maffian samt kriga för rollsättningen av såväl Marlon Brando som Al Pacino. 
 
"Ur en galen produktion, och mot alla odds föddes en klassiker" säger regissören Barry Levinson om historien bakom bakom-filmen. Coppola själv har sagt att oavsett vilken film Levinson gör, och oavsett om vad, så kommer den att vara intressant. Regissören är åter involverad i sin gamla triologi då han arbetar med en ny klippning av "Gudfadern del III" med titeln "Mario Puzo’s The Godfather Coda: The Death Of Michael Corleone". Den omklippta versionen ska enligt uppgifter ha en ny början och ett nytt slut, ett antal omkastade scener och några nya bilder.
 
"Genom de här förändringarna och de restaurerade bilderna och förbättrade ljudet ser jag det som ett mer lämpligt avslut till "Gudfadern" och "Gudfadern del II". Jag är tacksam att Paramount har tillåtit mig att återvända till materialet.", säger Coppola om projektet.
 
"Francis and The Godfather” har ännu inget svenskt premiärdatum.
 

Läs även: "För en handfull dollar" blir tv-serie"

| 30 september 2020 21:30 |