Serie

Skribent

Josefine Krischausky

30 december 2022 | 12:30

Osäker framtid för flera "Game of Thrones"-spinoffs

Sammanslagningen av HBO Max och Discovery+ ställer till det för George R.R. Martins planer.
I höstas släpptes "House of the Dragon", den första "Game of Thrones"-spinoffen, på HBO Max. Samtidigt utvecklar streamingtjänsten fler serier från samma fantasy-universum, men nu verkar flera av projekten ha lagts på is, enligt George R.R. Martin. 
 
I ett blogginlägg berättar författaren att de olika produktionerna rör sig framåt i varierande takt, men att framtiden ser osäker ut för flera av dem. Orsaken är sammanslagningen av Warner Media och Discovery, som ändrar förutsättningarna för flera serier hos HBO.
 
"Ingen av dem har fått grönt ljus än, men vi hoppas att det sker snart. Några har lagts på hyllan, men jag skulle inte hålla med om att de är helt döda. Du kan plocka bort något från en hylla lika enkelt som du kan ställa det där. Alla förändringar hos HBO Max har definitivt påverkat oss", skriver Martin. 
 
Totalt ska sex spinoffserier vara på gång, vid sidan av "House of the Dragon".
 
Bland alla "Game of Thrones"-spinoffs som just nu är under utveckling, hittas exempelvis "Tales of Dunk and Egg", prequelserien "10 000 Ships", samt en uppföljare med fokus på Jon Snow. Martin specificerar däremot inte exakt vilka serier som just nu ligger på hyllan. 
 
Häromveckan fick vi veta lite mer om vad vi kan förvänta oss från den sistnämnda serien, där Kit Harington återvänder till rollen som Snow. Skådespelaren, som dessutom står som serieskapare, gav oss dock inga uppdateringar om hur långt man har kommit med produktionen. 
 
"House of the Dragon", som slog tittarrekord hos HBO i samband med sin premiär, är däremot inte lika hotad. Den andra säsongen spelas in i början av nästa år, och de nya avsnitten förväntas få premiär under 2024. Martin har tidigare berättat att serien behöver fyra säsonger, för att kunna täcka alla händelser i boken. 
| 30 december 2022 12:30 |