Serie

Skribent

Tobias Andersson

12 december 2022 | 17:00

Kit Harington om Jon Snows öde i spinoff-serien: ”Han mår inte bra”

Jon Snows exilsituation ser inte lovande ut den i den kommande spinoff-serien, åtminstone om vi ska tro Kit Haringtons senaste hint.
Kit Harington kommer att reprisera sin roll som fanfavoriten Jon Snow i en egen ”Game of Thrones”- spinoff (men det har du såklart redan stenkoll på). Det var Kit Harington själv som kläckte idén om hur en historia om Jon Snows exilöde utanför Westeros kunde utvecklas.
 
I helgens officiella ”Game of Thrones”-konvent som ägde rum i Los Angeles deltog Kit Harington i ett panelsamtal där han pratade om hur Jon Snow kände kring sin situation efter att ha dödat Daenerys.
 
– I slutet av serien, när han sitter i fängelset, förbereder han sig på att bli halshuggen och det vill han bli. Han känner sig klar. Det faktum att han blir utvisad bortom muren är hans största gåva men också en stor förbannelse, sade Kit Harington under panelsamtalet.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Någon bekräftelse kring produktionsstadiet hos Jon Snow-spinoffen kunde Kit inte bjuda på men han hintade lite kring vad vi kan förvänta oss om Jons öde i den kommande serien.
 
– Han blev tvungen att gå tillbaka till en plats som bär på hans historia och leva ett liv där han tänker på hur han dödade Daenerys, hur Ygritte dog i hans armar och när han hängde Olly. Att han nu måste leva ett liv med detta trauma är något som är intressant.
 
Kit Harington fortsatte:
 
– Jag tror att när vi såg det sista av honom så fanns det en känsla av att… Jag tror vi ville ha ett litet leende om att han mår bra. Men han mår inte bra, sade Kit Harington gällande Jon Snows exilsituation.
 
Ser du fram emot att få se mer av Jon Snow i den kommande spinoffen?
| 12 december 2022 17:00 |