Serie

Skribent

Alexander Kardelo

12 oktober 2022 | 08:15

"House of the Dragon" behöver fyra säsonger, enligt George R.R. Martin

Författaren bakom fantasyböckerna "Eld & blod" och "Sagan om is och eld" hoppas på 40 avsnitt totalt.
Den första säsongen av "House of the Dragon" närmar sig sitt slut, och HBO Max har redan beställt en fortsättning av fantasyserien.
 
I ett blogginlägg berättar författaren George R.R. Martin att serien behöver 4 säsonger på 10 avsnitt vardera för att täcka händelserna som skildras i boken "Eld & blod". I samma veva hyllar han seriens skapare för hur de har använt tidshopp för att komma framåt i historien om familjen Targaryen.
 
"Sopranos fick 13 avsnitt per säsong. Några år senare hade Game of Thrones bara 10 (ännu färre i de sista säsongerna). Om House of the Dragon hade 13 avsnitt per säsong, hade vi kanske kunnat visa allt det som tidshoppen skippade över", skriver Martin. "Med risken att vissa tittare skulle klaga på att serien var för långsam."
 
"Det kommer krävas fyra hela säsonger på 10 avsnitt var för att göra historien om Drakarnas dans rättvisa, från början till slut", tillägger han.
 
George R.R. Martin besökte Stockholm år 2015. Foto: Calle Anderson/MovieZine
 
Antalet säsonger är ännu inte bekräftat, och det är upp till seriens showrunner Ryan Condal och HBO Max att avgöra när serien tar slut. Även om författarens ord borde väga tungt, så är det just nu bara önsketänkande från Martins sida.
 
- Utmaningen med varje tv-serie är att alltid avsluta precis innan folk tröttnar, sa Condal till MovieZine i somras. Det gäller att sluta när man är på topp och lämna publiken med ett mersmak. Men också att hitta ett tillfredsställande sätt att avsluta berättelsen. Jag kan inte ännu svara på när vi gör det, inte förrän vi kommit längre in i serien.
 
Nya avsnitt av "House of the Dragon" släpps på HBO Max varje måndag.
| 12 oktober 2022 08:15 |