Film

Skribent

Oskar Möller

20 juni 2023 | 11:40

Den klassiska Super Mario Bros-filmen kan nu streamas i all sin härliga galenskap

Många filmnördar back from the day minns den bisarra -men i efterhand riktigt charmiga - actionkomedin "Super Mario Bros" från 1993. Nu kan fansen äntligen få tag på juvelen med Bob Hoskins och Dennis Hopper genom att hyra den på Itunes eller Youtube.
När "Super Mario Bros." kom ut 1993 fick den ett allt annat än varmt mottagare av publik och kritiker. 
 
Istället blev filmen med britten Bob Hoskins och colombiske John Leguizamo utskälld som en av de värsta filmerna genom tiderna, bland annat av Seth Rogen i en intervju i Variety
 
Super Mario Bros finns nu även på Youtube

 
Men med tiden har många omvärderat filmen och de originella specialeffekter och bisarra vändningarna. Oavsett vad man säger om saken var "Super Mario Bros." trots allt en pionjär när det gäller tv-spelsfilmatiseringar. Sorgligt nog är filmens regissörer Annabel Jankel och Rocky Morton ofta bortglömda i sammanhanget - möjligen till sin egen lättnad.
 
En som däremot inte är lätt att glömma bort är filmens King Koopa spelad av en glatt överspelande Dennis Hopper. Skådisens animerade överspel är alltid underhållande - och inte desto mindre i en spektakulär frisyr och i dagens medieklimat grovt kontroversiell frisyr. 
 
 
Se och avnjut galenskapen själva på Youtube (videolänken ovan) eller Itunes. Det ÄR en upplevelse.
 
Vad tyckte ni om Super Mario Bros. när den kom ut?
| 20 juni 2023 11:40 |