Film

Skribent

Alexander Kardelo

3 april 2024 | 05:00

Ska "Disneys sämsta film på 20 år" få revansch på streaming?

Idag släpps kritikersågade "Önskan" på Disney+.
Disneys senaste animerade saga "Önskan" gick sämre än önskat på bio i vintras. Intäkterna på 250 miljoner dollar var ytterligare en nagel i ögat för studion, som fick dras med flera kostsamma floppar under 2023.
 
Inte hjälpte det att kritikerna tog enad front och sågade filmen. Det låga snittet på 48% på Rotten Tomatoes tyder på minst sagt svala omdömen och har gett "Önskan" stämpeln "rutten".
 
Det här är rentav en av Disneys sämst betygsatta barnfilmer på hela 2000-talet. Man får gå tillbaks till 2005 års "Lilla kycklingen" för att hitta en Walt Disney-rulle med sämre snittbetyg.
 
Men den lilla skillnaden är att "Önskan" verkar gå hem bland publiken (de som ändå såg den på bio). Tittarnas egna betyg på samma sajt ligger på generösa 81% positiva omdömen. Det vore ju inte första gången som kritiker och publik inte är överens. Så frågan är om "Önskan" är redo för sin revansch nu när den släpps på streaming på Disney+ idag?
 
Det här är trots allt en snäll film med många av de ingredienser Disney-fans kommit att älska med åren: musik, sång, magi, ett förtrollat kungarike och en tuff tjej i centrum. Jag spår en ny streamingsuccé på Disney+, och förhoppningsvis är barnen där hemma inte lika kräsna som vi förbittrade recensenter.
 
 
| 3 april 2024 05:00 |