Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 december 2021 | 14:02

Onlinerollspelet "Final Fantasy XIV" slutas säljas – för populärt

Det populära onlinerollspelet "Final Fantasy XIV" är så pass framgångsrikt och populärt att utvecklarna valt att tillfälligt sluta sälja det.
Den 7 december släpptes den senaste expansionen till det populära onlinerollspelet "Final Fantasy XIV" av Square Enix, kallad "Endwalker".
 
Expansionen har fått fint omdöme, men många spelare har rapporterat om att det kan ta timmar innan man får komma in och spela på servrarna på grund av att det är så många som vill spela samtidigt. Spelet har totalt 22 miljoner registrerade spelare och vid släpp av nya expansion är det ofta många som spelar samtidigt. 
 
"Final Fantasy XIV" är till och med så populärt att Square Enix har valt att tillfälligt stoppa försäljningen av spelet i både digitala och fysiska butiker, på grund av att deras servrar helt enkelt inte klarar av fler spelare. 
 
- Spelare upplever för närvarande extremt långa väntetider på grund av den täta koncentrationen av speltimmar som vida överstiger vår serverkapacitet, särskilt under högtrafik, och därför har vi beslutat att tillfälligt stoppa försäljningen av "Final Fantasy XIV Starter Edition" och "Complete Edition", skriver spelets producent Naoki Yoshida. 
 
 
Square Enix har även valt att avbryta möjligheten att testa spelet gratis och stängt av alla marknadsföring för titeln. Som kompensation erbjuder de 14 dagars extra speltid, då "Final Fantasy XIV" har en månadskostnad. 
 
- Vi är medvetna om att de långa väntetiderna för att logga in i spelet hindrar spelare från att spela, och för detta ber vi uppriktigt om ursäkt, fortsätter Naoki Yoshida.
 
"Final Fantasy XIV" släpptes redan 2010, men i ett så pass dåligt skick att Square Enix valde att lägga ner det och börja om från början. Tre år senare släpptes "Final Fantasy XIV: A Realm Reborn", som snabbt blev oerhört populärt. 
 
Spelar du "Final Fantasy XIV"? Har du upplevt problem de senaste veckorna? 
 
| 17 december 2021 14:02 |