Film

Skribent

Alexander Dunerfors

8 oktober 2011 | 10:01

Ond drottning i kvadrat

Spegel, spegel på väggen där, säg vem som ondast i landet är?

Ingen har väl missat att två filmer om Snövit just nu är under produktion. Båda utlovar en mörk och tillskruvad variant på bröderna Grimms originalberättelse, men av bilderna att döma kunde de två filmerna inte bli mer olika. 

Tarsem Singhs "Snövit" är först ut: den 9 mars 2012 får vi möta Lily Collins, Armie Hammer, Julia Roberts och sist och också minst de sju dvärgarna, som historien verkar kretsa kring. Deras kungarike har nämligen förstörts av den onda drottningen, och de söker sig till Snövit för hjälp.

Något mindre barnvänligt lär det bli i regidebutanten Rupert Sanders tolkning. I "Snow White and the Huntsman" har jägaren, som beordrats att ta livet av Snövit, bytt sida för att istället bli hennes beskyddare i fajten mot drottningen. Kristen Stewart, Chris Hemsworth och Charlize Theron har huvudrollerna. Premiären är satt till 1 juni 2012.

I väntan på trailers släppte man i veckan nya bilder till "Snövit", den snällare versionen alltså, som bland annat visade Julia Roberts onda drottning i all sin prakt. 

Vilken av filmerna tror du mest på? Rösta nedan! 

| 8 oktober 2011 10:01 |