Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 juni 2024 | 05:00

Om en månad smäller det! 17 juli är biosommarens stora premiärdag

Trångt på bioduken med tre heta premiärer på en och samma dag. Vilken ser du först?
Förra året räknade vi alla ned till den 21 juli då "Barbie" och "Oppenheimer" skulle upp på bio. I sommar finns det ingen solklar "Barbenheimer", men när vi tittar på svenska premiärdatum så ser 17 juli ovanligt lovande ut.
 
Om en månad kommer nämligen Pixars biosuccé "Insidan ut 2", katastroffilmen "Twisters" och svenska "Sommartider - Filmen om Gyllene tider" ut på samma dag. Tre filmer med visserligen väldigt olika målgrupper men med potential att locka stor publik.
 
Läs mer om dem nedan.
 
 
"Twisters" är en fristående fortsättning på katastrofrullen "Twister" från 1996. Då såg vi Bill Paxton och Helen Hunt jaga tornados för forskningens skull. Nu tar en ny generation över, med Hollywoods senaste stjärna Glen Powell i spetsen. Håll fast er i biostolarna, en blåsig åktur utlovas! Visst har vi saknat en riktigt påkostad popcornrulle i den här genren?
 
 
"Insidan ut 2" har redan satt sjuka biorekord. Under den gångna helgen spelade filmen in 295 miljoner dollar världen över, mer än någon annan animerad film gjort på så kort tid. Här i Sverige fick vi blott en "smygpremiär" på den känslofyllda uppföljaren, missade du den så dröjer premiären till 17 juli. Det är värd väntan. Filmen är i mitt tycke nästan lika briljant som den första.
 
 
"Sommartider" heter filmen om Gyllene Tider, efter ett av popbandets mest kända hits. Här berättas historien om fem unga grabbar från Halmstad som fick hela Sverige att gunga under tidiga 80-talet. Jag har redan sett filmen inför intervjuer och får typ inte ha en åsikt än... men... ni har en poppig, peppig och publikfriande feelgood-film att se fram emot!
| 17 juni 2024 05:00 |