Film

Skribent

MovieZine

8 juli 2020 | 15:00

Kan den galna 70-talsrullen "Olof Palme Kommando" bli verklighet?

"Jag vill göra den film jag själv alltid velat se", säger regissören Nils Wåhlin till MovieZine.
Häromveckan släpptes trailern till "Olof Palme kommando" - en våldsam pastisch på 70-talets snutfilmer, fylld av hemmagjorda splattereffekter och omringad av mycket mystik. För MovieZine berättar filmskaparna mer om det hemlighetsfulla projektet, och den fantastiskt roliga trailern.

Trailern "Olof Palme Kommando" (som du kan se här nedan) är en pilotfilm för ett manus till en långfilm med samma namn. Den är skriven och regisserad av Nils Wåhlin, som länge haft en fäbless för svensk 70-talsfilm.
 
 
- Jag vill göra den film jag alltid velat se. En blandning av humor, mörker och mystik. Utsvängda brallor, långhåriga flummare och socialsekreterare som talar söderslang. Komiskt överdrivet ultravåld med dockor fallande från hustak och fysiska effekter. Men samtidigt finns vid sidan av humorn en esoterisk dunkelhet. Under förortsbetongen döljer sig hemligheter djupt under tunnelbanans linjer, säger regissören till MovieZine.se.

Om intresset visar sig tillräckligt stort är planen att försöka lösa finansiering för en långfilm. I annat fall kan man se trailern som ett fristående verk. 
 
 

En kriminalfilm i ett alternativt Stockholm

 
"Olof Palme kommando" beskrivs som en kriminalfilm i ett alternativt Stockholm på 70-talet. Sverige är obehagligt inklämt mellan två supermakter inbegripna i ett kallt krig och har dessutom sin egen beskärda del av problem. En ny drog har förvandlat vanligen fredliga hippies till galna våldsverkare. Det som gör det hela mer komplicerat är att beslagtaget knark har tydliga kopplingar till Sovjetunionen.
 
Dessutom härjar en krypskytt i storstaden och målen han väljer har kopplingar till polisen och militären. För att lägga sten på börda har polisen nyligen omstrukturerats till en mer mjuk profil i tidens anda och står lamslagna inför kaoset som uppstår.

Filmens huvudperson är en polis av det gamla gardet: Johnny Holk (Viktor Björnberg). Hans sedan länge kritiserade tendens att slå först och fråga sen blir plötsligt den styrka som gör honom till ligisternas nemesis. Tvärs emot chefens instruktioner tar han på sig att gräva fram vem som distribuerar knarket och att få fast krypskytten.
 
Snart har dock Holk hittat spår som leder högt upp och djupt ner under staden. Kvalhemliga militära installationer, svenskutvecklade massförstörelsevapen och något ännu mer dunkelt: Det ockulta. 

Och ju mer han gräver desto tydligare framträder en bild av att alla spår på något vis sammanlänkas via till ett topphemligt specialtränat stridsförband som går under benämningen Olof Palme Kommando.

Skulle du vilja se långfilmen "Olof Palme kommando" bli verklighet? Visa ditt stöd genom att följa Facebook-sidan och sprida artikeln och trailern!
| 8 juli 2020 15:00 |