Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 april 2021 | 10:30

Oklart om "Dune" verkligen släpps på HBO Max

Warner Bros kan ändra sin streamingstrategi när det kommer till Denis Villeneuves storfilm.
I slutet av förra året chockade Warner Bros filmvärlden med att meddela att samtliga deras filmer under 2021 ska ut på bio och streaming - samma dag.

Planen har visserligen visat sig vara en god affär (iallafall för HBO Max som kan håva in prenumeranter med titlar som "Wonder Woman 1984" och "Tom & Jerry"). Nu när allt fler amerikanska biografer har öppnat visar "Godzilla vs Kong" att publiken dras till bion, även när samma film kan ses hemifrån.

De starka biosiffrorna för "Godzilla vs Kong" i helgen verkar dock ha fått Warner Bros att tänka om sin strategi. När "Dune" släpps i höst kan den bli exklusiv för bioduken, skriver Deadline.

Enligt sajten är det ännu inte bestämt om "Dune" kommer gå upp på HBO Max samma dag som biopremiären. Detta trots att streamingtjänsten marknadsför den som en del av deras kommande utbud. 
 
 
 
För oss i Sverige lär det ändå inte göra någon större skillnad. Warner Bros strategi för streaming gäller bara i USA. Och trots attt HBO Max kommer till Sverige efter sommaren är filmer som "Dune", "Matrix 4" med flera tänkta att gå upp endast på bio internationellt.

Sci-fi-eposet "Dune", med Timothée Chalamet och Rebecca Ferguson i den stjärnspäckade rollistan, har just nu ett svenskt premiärdatum satt till 17 september.
| 6 april 2021 10:30 |