Film

Skribent

Anders Eklöf

17 januari 2021 | 10:05

Trailer visar alla storfilmer som släpps på HBO Max under 2021

Warner Bros visar upp filmerna som har premiär på bio och HBO Max samtidigt i en ny trailer. I Sverige blir det dock traditionella biopremiärer.
I slutet av förra året gick Warner Bros ut med att det kommer släppa alla sina filmer på bio och streamingtjänsten HBO Max samtidigt under 2021. 
 
Modellen togs fram som ett svar på coronapandemin, då så klart färre går på bio när det är begränsad kapacitet på biograferna eller till och med utegångsförbud i vissa delar av USA. 
 
Här är en ny trailer för satsningen, som visar klipp från filmer som "Dune", "Godzilla vs. Kong", "The Suicide Squad" och "Mortal Kombat". Vi får även se ett första klipp från "Space Jam: A New Legacy", där basketstjärnan LeBron James spelar tillsammans med Snurre Sprätt. 
 
 
Filmerna finns på amerikanska HBO Max en månad efter sin premiär. Därefter lämnar de streamingtjänsten och blir exklusiva på biograferna i ytterligare en månad. Efter den andra månaden går de att köpa fysiskt och digitalt i butik. 
 
Enbart biopremiär i Sverige
 
HBO Nordic kommer att förvandlas till HBO Max även här i Sverige under hösten 2021. Eftersom flera av filmerna har premiär på bio i USA innan dess, kommer de alltså bara att visas på bio i Sverige. De släpps med andra ord inte på svenska HBO Nordic.
 
"Wonder Woman 1984" har som bekant inte premiär här i Sverige förrän den 3 februari (om biograferna hinner öppnas tills dess), en film som visades både på bio och HBO Max i USA i december.
 
Filmerna som Warner Bros släpper 2021 är:

Cry Macho
Dune
Godzilla vs. Kong
In the Heights
Judas and the Black Messiah
King Richard
Malignant
Matrix 4
Mortal Kombat
Reminiscence
Space Jam: A New Legacy
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
The Little Things
The Many Saints of Newark
The Suicide Squad
Those Who Wish Me Dead
Tom & Jerry
| 17 januari 2021 10:05 |