Film

Skribent

MovieZine

3 december 2020 | 21:40

Warner Bros alla filmer under 2021 släpps på bio och HBO Max

I Sverige blir det däremot en traditionell biopremiär.
Den unika lanseringsstrategin för ”Wonder Woman 1984” var bara början. Under år 2021 kommer Warner Bros att släppa alla (!) sina filmer samtidigt på bio och streaming.

Det rör sig om totalt 17 långfilmer som blir tillgängliga på amerikanska tjänsten HBO Max samma dag som de når bioduken, inklusive storfilmer som ”Dune”, ”Matrix 4” och ”Godzilla vs Kong”. En banbrytande "hybridmodell" som togs fram som ett svar på coronapandemin, skriver Deadline.

- Vi lever i speciella tider som kräver kreativa lösningar. Ingen vill ha tillbaks filmerna på vita duken lika mycket som vi. Vi förstår att nytt innehåll är biografernas levebröd, men vi måste balansera det med verkligheten att de flesta biografer i USA troligen kommer att ha begränsad kapacitet under 2021, säger WarnerMedias vd Ann Sarnoff.
 

Endast under 2021 och i USA

 
Warner Bros unika plan gäller (just nu iallafall) endast för filmåret 2021. Streaming-premiärerna kommer sannolikt att ge HBO Max en rejäl boost, men samtidigt är frågan hur en redan pressad biobransch ska ta emot detta beslut?

Och - bli inte för glada, eller ledsna, över denna nyhet som bara påverkar USA. MovieZine kan bekräfta att Warner Bros filmer är planerade för en traditionell, exklusiv biopremiär i Sverige. De kommer med andra ord inte att släppas på svenska HBO Nordic (som görs om till HBO Max under hösten 2021).
 
 

Filmerna som Warner Bros släpper 2021 är:

 
Cry Macho
Dune
Godzilla vs. Kong
In the Heights
Judas and the Black Messiah
King Richard
Malignant
Matrix 4
Mortal Kombat
Reminiscence
Space Jam: A New Legacy
The Conjuring: The Devil Made Me Do It
The Little Things
The Many Saints of Newark
The Suicide Squad
Those Who Wish Me Dead
Tom & Jerry
| 3 december 2020 21:40 |