Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

19 maj 2022 | 08:00

Officiellt: "Threesome" är klar för en andra säsong hos Viaplay

Matilda Källström och Simon Lööf återvänder till rollerna som Siri och David, när skaparen Lisa Linnertorp får fortsätta sin intima och rörande berättelse.
MovieZine kan nu officiellt avslöja att den kritikerrosade tv-serien "Threesome" har fått grönt ljus för en fortsättning hos Viaplay - och redan börjat spela in den andra säsongen.
 
Under den första säsongen av "Threesome" så fick vi följa paret David (Simon Lööf) och Siri (Matilda Källström), som hade varit tillsammans sedan gymniasietiden och flyttat till London ihop. En till synes helt vanlig utekväll slutade däremot med en oväntad trekant, vilket blir början på en svartsjuka som gror och sedan sätter hela deras relation i gungning.
 
Den andra säsongen kommer att ta vid direkt där den första slutade, med att David läser Johns sms och förstår att Siri har bedragit honom. Och med tanke på att seriens manusförfattare och regissör Lisa Linnertorp bekräftat för MovieZine att den andra säsongen: "handlar om uppbrott- om att lämna och att bli lämnad av den man älskar", så bådar det inte särskilt gott för kärleksparets framtid.
 

Matilda Källström: "Jag tror att alla är väldigt spända på att se vad som händer med Siri och David"

 
Matilda Källström som Siri i den första säsongen av "Threesome".
 
Hur känns det att vara tillbaka på inspelningsplatsen nu med den nya säsongen?
 
Matilda: Åh, det är underbart, det känns som att det var igår vi spelade in första säsongen så jag känner mig verkligen som hemma. Är så glad över att få jobba med Lisa och Simon igen!
 
Var det en självklarhet att återvända till "Threesome" eller fanns det en del av dig som kände att en säsong som Siri var tillräckligt?
 
Matilda: Ja det känns helt rätt att komma tillbaka som Siri. Jag tror att alla är väldigt spända på att se vad som händer med Siri och David nu i andra säsongen med tanke på hur förra säsongen slutade.
 

Lisa Linnertorp: "Det var fantastiskt fint att få ett så varmt mottagande"

 
Matilda Källström som Siri och Simon Lööf som David i den första säsongen av "Threesome".
 
Den första säsongen av ”Threesome” blev väldigt hyllad av både tv-kritiker och tittarna, vilket måste ha känts otroligt skönt som seriens skapare. Vad kan vi förvänta oss att få ta del av i den efterlängtade fortsättningen?
 
Lisa: Det var fantastiskt fint att få ett så varmt mottagande. För egen och teamets del, såklart, men framförallt för skådespelarnas skull, vars insatser jag tycker är helt otroliga. Att något man skapat tillsammans och är stolt över, bekräftas av publik och kritiker, betyder mycket.
 
- Vi fortsätter nu där vi lämnade David och Siri, och kommer gräva oss vidare i "Threesomes" universum. Säsong 2 handlar om uppbrott- om att lämna och att bli lämnad av den man älskar.
 
 
Utöver Matilda och Simon i huvudrollerna så återvänder även Kitt Walker, Cat White ("Dracula") och Emily Renée ("Jupiter Ascending") till sina roller från den första säsongen. Och även denna gången är det som sagt Linnertorp som står för både manus och regi. Fortsättningen av "Threesome" förväntas få premiär hos Viaplay någon gång kring årsskiftet mellan 2022/2023.
 
 
Vad tyckte du om den första säsongen av "Threesome"? Kommentera gärna nedan!
| 19 maj 2022 08:00 |