Spel

Skribent

David Grundström

5 september 2017 | 14:30

Officiellt: Super Mario är inte en rörmokare

Den italienske rörmokaren är inte längre en rörmokare, enligt Nintendos japanska hemsida.
Vissa saker är skrivna i sten! Såsom naturlagar, väderstreck och det faktum att Super Mario är en rörmokare till yrket. Det är i alla fall vad undertecknad trodde tills motsatsen blev bevisad.
 
Enligt profilen för Super Mario på Nintendos nyligen uppdaterade japanska hemsida står det att han bland annat är sportig. Han spelar tennis, baseball, fotboll och håller på med racing. Han har även jobbat som rörmokare för "länge sedan".
 
Super Mario har faktiskt inte alltid varit rörmokare ens i spelen, första gången vi fick kontrollera honom var i "Donkey Kong" där han endast gick under namnet Jumpman. Enligt karaktärens skapare Shigeru Miyamoto var han "praktiskt taget en snickare", så det utspelar sig på en byggarbetsplats. 
 
Men i och med "Mario Bros" från 1983, som utspelade sig mycket under marken, blev det passande att göra honom till rörmokare. 
 
Han byter med andra ord yrke beroende på vilket scenario han befinner sig i. Betyder det då att han är en demon i det kommande "Super Mario Odyssey", där han har möjligheten att besätta olika varelser och ting? Det är i alla fall ett av de spel vi ser fram emot mest under 2017.
| 5 september 2017 14:30 |