Spel

Skribent

Anders Eklöf

8 september 2020 | 16:51

Nytt "Zelda"-spel berättar om kriget innan "Breath of the Wild"

Nintendo har visat en första trailer på en prequel till "The Legend of Zelda: Breath of the Wild".
Det verkar helt klart som att Nintendo gillar att överraska sina fans, då en trailer för spelet "Hyrule Warriors: Age of Calamity" nyligen dök upp på Youtube från ingenstans. 
 
Detta bara några dagar efter att de berättat att ett helt gäng av klassiska "Super Mario"-spel kommer till Nintendo Switch under hösten. 
 
 
"Hyrule Warriors: Age of Calamity" utspelar sig i det krig som föregår händelserna i "The Legend of Zelda: Breath of the Wild", som slutar med att skurken Ganon besegrar Link och Zelda.  
 
Spelet är en del i den populära "Warriors"-serien av Koei Tecmo, som till skillnad från "The Legend of Zelda"-serien fokuserar på stora fältslag mot hundratals fiender samtidigt.
 
I spelet får du inte bara kontrollera Link, utan även Zelda och de fyra hjältarna Mipha, Daruk, Urbosa och Revail som det talas om i "The Legend of Zelda: Breath of the Wild". 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Det är sedan tidigare känt att en regelrätt uppföljare på "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" är under utveckling. I ett längre klipp om "Hyrule Warriors" berättar dock utvecklarna att vi kommer behöva vänta ett tag till innan de är redo att ge oss mer information om spelet. 
 
"För att göra den stora världen du gillade att utforska i originalspelet ännu mer imponerande, jobbar teamet hårt med utvecklingen", säger Zelda-producenten Eija Aonuma. 
 
"Hyrule Warriors: Age of Calamity" kommer till Nintendo Switch den 20 november. 
 
Har du spelat några andra titlar i "Warriors"-serien? Ser du fram emot spelet? 
| 8 september 2020 16:51 |