Spel

Skribent

Anders Eklöf

3 september 2020 | 16:15

Klassiska "Super Mario"-spel kommer till Switch

"Super Mario 64", "Super Mario Sunshine" och "Super Mario Galaxy" kommer till Nintendo Switch redan i september.
I år är det 35 år sedan det allra första "Super Mario Bros"-spelet släpptes till Nintendo Entertainment System, vilket företaget väljer att fira rejält. 
 
På Youtube berättar Nintendo att de släpper en rad spel och produkter för att fira, men den allra största nyheten är helt klart att de släpper några klassiska spel till Nintendo Switch, kallad "Super Mario 3D All-Stars"
 
 
Titlarna som ingår i samlingen är Nintendo 64-spelet "Super Mario 64" från 1996, Gamecube-spelet "Super Mario Sunshine" från 2002 och Nintendo Wii-spelet "Super Mario Galaxy" från 2007, som alla har förbättrad grafik och nya kontrollmöjligheter. 
 
Samlingen släpps den 18 september, men är märkligt nog bara tillgänglig både digitalt och i butik fram till slutet av mars nästa år. 
 
Annat som utannonserades är att Wii U-spelet "Super Mario 3D World" släpps i en ny utgåva på Nintendo Switch den 12 februari, de tre första Super Mario-spelen ingår snart på Nintendo Switch Online och "Mario Kart Live: Home Circuit" som är en blandning av spel och leksak. 
 
Här kan du se hela presentationen: 
 
 
Vilket är ditt favoritspel i "Super Mario"-serien? 
| 3 september 2020 16:15 |