Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

26 mars 2014 | 15:45

Nytt "The Walking Dead"-öl innehåller riktig hjärna

Strålande tider för alla öldrickande TV-fantaster. Tre TV-relaterade ölsorter är på väg ut på marknaden.

"Star Trek", "Game of Thrones" och "The Walking Dead" är TV-serierna som inspirerat till tre nya ölsorter. "Game of Thrones"-ölet skrev MovieZine om redan i december då bryggeriet Ommegang ville få hjälp med att välja ut vilken smakriktning nästa öl skulle ta.

Det bidde tydligen ingen utav de då föreslagna varianterna, istället släpps "Fire and Blood: Red Ale", som inspirerats av Daenerys och hennes tre drakar Drogon, Rhaegal och Viserion. De pryder varsin etikett av ölet.

För "Star Trek" blir detta det första ölet under officiell flagg. Det heter "Klingon Warnog" och tillverkas av det amerikanska bryggeriet Tin Man. Ölet beskrivs som ett mörkt veteöl med doft av banan och kryddnejlika och med smak av sistnämnda och rågmalt.

Slutligen. "The Walking Dead"-ölet. Som inte är ett "The Walking Dead"-öl per se. Det är inte framtaget i samråd eller med godkännande av någon i TV-produktionen. Utan ska snarare ses som en hyllning till zombiefesten. Bryggeriet Dock Street Brewing Co står bakom "Dock Street Walker", en American Pale Stout som innehåller en mycket pikant ingrediens: RÖKT GETHJÄRNA. Ölet saluförs som "den smartaste öl du kan dricka". Getesmart idé eller bara galet?

Skulle du våga testa? Kommentera nedan!

Via Collider.

| 26 mars 2014 15:45 |