Film

Skribent

Alexander Kardelo

24 maj 2024 | 17:30

Helgens filmtips på Viaplay: Underhållande om världens första smartphone

Dramakomedin med Jay Baruchel i huvudrollen har 7,2 i betyg på IMDb.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
En växande subgenre till drama-biopics är vad jag kallar "hur grejen skapades" eller "hur företaget byggdes". Här har vi på senare år fått underhållande berättelser om allt från succéspelet Tetris och Nike Air-skon till en inblick i Uber och WeWork. Ett stycke modern historia och företagandens toppar och dalar - det tilltalar mig.
 
Filmen "BlackBerry" riktar fokus mot mobiltelefonen som kan ha varit världens första smartphone. Ni vet, tills en viss Steve Jobs släppte en viss iPhone och plattade till konkurrensen med sin touchskärm.
 
BlackBerry slog aldrig riktigt igenom i Sverige, men hade sjuka marknadsandelar i USA under flera års tid. Den här filmen visar hur ett gäng nördar med en smart uppfinning och en hård affärsman tog företaget till toppen... men också hur fort allt kan rasa i den skoningslösa techvärlden.
 
"Rent underhållningsmässigt är ”BlackBerry” en triumf. Karaktärerna tecknas med många breda drag, men det är enkelt och kul att hänga med. Glenn Howerton levererar möjligtvis sin karriärs bästa prestation" kan du läsa i MovieZines recension.
 
En av 2023 års bästa filmer som väldigt få har sett blir nu äntligen tillgänglig för en bredare publik. Idag kan du streama "BlackBerry" på Viaplay.
| 24 maj 2024 17:30 |