Film

Skribent

MovieZine

3 december 2023 | 06:00

Nytt på Viaplay: Actionkungens senaste film är som en enda lång, galen biljakt

Jäkla bra popcorn-underhållning, helt enkelt!
Grattis alla actionälskare! Nu finns Michael Bays senaste film "Ambulance" att streama på Viaplay. I den fartfyllda rullen från 2022 spelas huvudrollerna av Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-Mateen II ("Aquaman"-filmerna) och Eiza Gonzalez.
 
Handlingen börjar med ett bankrån som går snett. De desperata rånarna stjäl en ambulans och far fram genom Los Angeles gator med poliserna hack i häl. För att göra saken mer komplicerad råkade de få med sig en allvarlig skadad polisman och en stressad sjuksköterska, som nu måste utföra en komplicerad operation - mitt under en biljakt...
 
Det här är precis så hjärndött, galet och fartfyllt som man kan vänta sig när Michael Bay gör vad Michael Bay gör bäst. Men det är också en visuell tripp där regissören aldrig låter kameran stå still, och skapar en film gjord för stor skärm och fett ljud. Ett stort plus för att han gärna använder praktiska effekter så ofta det går.
 
"Det är fullt ös medvetslös i dryga två timmar, kryddat med mycket humoristiska detaljer och underhållande småtjafs mellan huvudrollerna (...) Det är jäkla bra popcorn-underhållning för det mesta" kan du läsa i MovieZines recension. Betyget landade på 3/5.
 
 
Låter handlingen bekant? Detta är en remake på danska "Ambulansen" från 2005, som finns att hyra på SF Anytime om du får mersmak. Givetvis är originalet en något lugnare film gjord på en bråkdel av Bays Hollywood-budget...
| 3 december 2023 06:00 |