Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 september 2023 | 13:00

En av tv-historiens bästa miniserier finns nu att se på Netflix

HBO fortsätter att flytta in hyllade titlar hos Netflix och nu är det alltså dags för "Band of Brothers", som producerats av Steven Spielberg och Tom Hanks.
Vi har tidigare rapporterat om hur Netflix och HBO har påbörjat ett samarbete där Netflix får plocka över några av HBO:s mest hyllade tv-serier genom åren. "Insecure", "Ballers" och "True Blood" i all ära, men faktumet att miniserien "Band of Brothers" nu har släppts för alla Netflix prenumeranter är utan tvekan den största nyheten hittills. 
 
"Band of Brothers" är ett krigsdrama baserat på verkliga händelser, som följer det 506:e regementet vid den 101:a luftburna divisionen av USA:s armé under det andra världskriget. Vi får följa det här gänget soldater från deras träning 1942 hela vägen fram till Nazi-Tysklands fall.
 
Miniserien är producerad av Steven Spielberg och Tom Hanks och släpptes hos HBO redan 2001, vilket var under en tid när man precis börjat släppa sina allra första dramaserier i stil med "The Sopranos", "Oz" och "Six Feet Under". Det här var alltså långt före dagens tv-satsningar, när det fortfarande ansågs ofattbart att spendera pengar på ambitiösa tv-serier. Men ända sedan premiären har "Band of Brothers" hyllats som en av tv-historiens mest välgjorda och starka miniserier. Och nu drygt 20 år senare, så råder det fortfarande ingen tvekan om det.
 
 
Damian Lewis, Ron Livingston, Scott Grimes, Dexter Fletcher, Shane Taylor, Neal McDonough, Donnie Wahlberg och David Schwimmer är bara några av skådespelarna vi får följa i de totalt tio avsnitten av "Band of Brothers". Varav samtliga nu alltså finns tillgängliga på Netflix.
 

Läs också: HBO har nu börjat flytta in hos Netflix

 
Har du sett "Band of Brothers" eller kommer du att ge miniserien ett försök nu när den släppts på Netflix? Kommentera gärna nedan!
| 15 september 2023 13:00 |