Serie

Skribent

MovieZine

18 april 2015 | 12:00

Nytt på HBO Nordic i maj

Bland annat dags för svensk premiär för sci-fi-serien "12 Monkeys".
Maj månad bjuder på en hel del nyheter på HBO Nordic. Två nya filmer har premiär liksom två spännande dokumentärer. "Penny Dreadful" är tillbaka med en andra säsong, och tv-serien "12 Monkeys" har premiär. Här är ett urval av nyheterna:

12 Monkeys - 1 maj

Cole, en man från en postapokalyptisk framtid, använder en farlig, oprövad metod för tidsresor för att komma från 2043 till nutid. Hans uppdrag är att hitta och befria världen från källan till pesten som så småningom kommer att förinta den mänskliga rasen. Till sin hjälp har han Dr. Cassandra Railly, en virolog som, trots sitt svurna läkarlöfte, måste orsaka skada för att rädda världen. Sci-fi-serien är baserad på Terry Gilliams film från 1995 med Bruce Willis i rollen som Cole.

Penny Dreadful (Säsong 2) - 4 maj 

Det viktorianska London är skådeplatsen för denna skräckhistoria med flera irländska och brittiska romanfigurer i fokus, bland andra Dorian Gray (Oscar Wildes Dorian Grays porträtt), Mina Harker och Abraham Van Helsing (Bram Stokers Dracula) och Victor Frankenstein och hans monster (Mary Shelleys Frankenstein).

Thought Crimes: The Case of the Cannibal Cob (HBO-dokumentär) - 12 maj 

En dokumentär som belyser brottmål där personer åtalas för att ha uttryckt sina mörkaste, kriminella fantasier på nätet innan de faktiskt begått brotten. Regissören Erin Lee Carr har tidigare arbetat för VICE och vann en Webby 2014 för sin kortfilm "Click. Print. Gun". "Thought Crimes" är hennes dokumentära regidebut.Bessie (HBO-film) - 17 maj 

Hon var The Empress of the Blues, en enorm talang vars kärlek till musiken tog henne från anonymiteten i vaudevillens tuffa värld till 1920-talets bluesscen och internationell berömmelse. Queen Latifah gestaltar den legendariska bluessångerskan Bessie Smith i historien om en envis själ som trots sina egna demoner lyckades bli en av erans mest framgångsrika och inflytelserika artister.

Southern Rites (HBO-dokumentär) - 19 maj

2009 publicerade New York Times Magazine fotografen Gillian Laubs foton från Montgomery County, delstaten Georgias mest rasistiska och segregerade område. Artikeln antände en eldstorm av nationell upprördhet som ledde till en efterlängtad integrering. Southern Rites besöker Montgomery County ett år senare, när gamla sår öppnas igen efter mordet på en ung svart man av en av stadens äldre, vita patriarker. Filmen är regisserad av Gillian Laub.

Nightingale (HBO-film) - 30 maj

"Nightingale" är regisserad av Elliott Lester efter ett manus av Frederick Mensch och är ett provocerande drama som sonderar det mörkaste hörnen av ett stört sinne hos en krigsveteran. Det är en smärtsam berättelse om ensamhet och isolering och en gripande insikt i en mans havererade liv.
| 18 april 2015 12:00 |