Film

Skribent

MovieZine

21 maj 2023 | 11:00

Nytt på HBO Max: Lär känna discodivan Donna Summer i ny dokumentär

Musikälskare, se hit! Idag släpps dokumentärfilmen "Love to Love You, Donna Summer" på HBO Max.
Donna Summer är artisten som lös upp varenda dagsgolv under 1970-talet med hits som "Love to Love You Baby" och "Hot Stuff". Hon kom snart att förtjäna titeln discodrottning och fick fans över hela världen.
 
Nu kommer dokumentären "Love to Love You, Donna Summer" som bygger på hennes egna reflektioner och minnen från nära familj, vänner och kollegor - och är såklart fylld med hennes bästa låtar.
 
HBO Max beskriver filmen som "en djupgående titt på den ikoniska artisten när hon skapar musik som tar henne från musikscenen i Tyskland, till glittret och det starka ljuset från dansklubbar i New York, till världsomspännande hyllningar". Här utlovas ett djupt personligt porträtt av Summer på och utanför scenen, och som en bonus till alla fans: en mängd aldrig visade foton och filmklipp.
 
 
Inför streamingpremiären har "Love to Love You, Donna Summer" fått höga betyg av kritiker. 80% av kritikernas omdömen på Rotten Tomatoes är positiva. "Den ger kanske inte en komplett bild av vem Summer var, men den hjälper oss uppskatta alla de hits hon producerade under sena 70-talet" skriver CNN.
 
Filmen undviker inte heller kontroverserna som präglade speciellt den senare delen av Donna Summers liv. Artisten hade blivit kristen och pratade hellre om sin tro om än om disco under sina spelningar, vilket Little White Lies recension uppmärksammar: "En kommentar om att "Gud skapade inte Adam och Steve" gjorde hbtq-fansen förkrossade, skapade protester och fläckade ned hennes rykte fram till hennes död år 2012."
 
 
Tidlösa hits och en ikonisk om än komplex discodonna står i fokus i "Love to Love You, Donna Summer" - med premiär idag på HBO Max.
| 21 maj 2023 11:00 |