Spel

Skribent

Anders Eklöf

19 november 2020 | 15:48

Nytt James Bond-spel är på gång av "Hitman"-utvecklarna

IO Interactive gör ett nytt 007-spel som ska kretsa kring den älskade agentens ursprung.
I en trailer för spelet "Project 007" (som troligtvis inte blir det slutgiltiga namnet) får vi veta att studion IO Interactive, som ligger bakom "Hitman"-serien, har ett spel om den brittiska agenten James Bond på gång. 
 
Trailern avslöjar egentligen inte mycket mer än det, men snygg är den. 
 
 
Spelet kommer handla om 007:s bakgrundshistoria och förtäljer en helt ny berättelse, exklusivt som ett spel. 
 
"Vårt passionerade team är glada att få släppa loss vår kreativitet i det ikoniska James Bond-universumet och skapa det mest ambitiösa spelet i vår studios historia", säger Hakan Abrak, VD för IO Interactive, i ett pressmeddelande
 
Spelet är under utveckling tillsammans med filmbolaget MGM och produktionsbolaget EON Productions som ligger bakom James Bond-filmerna. 
 
"James Bond har ett starkt arv i spelvärlden, med några av de mest ikoniska spelen genom tiderna baserade på karaktären. Vi satsar på att ta den här legendariska serien i en ny riktning för spelare och Bond-fans från hela världen. IO Interactive är mästare på att skapa levande världar med inlevelsefullt berättande, säger Robert Marick, vicechef på MGM. 
 
Nog har han rätt alltid, då många nog minns det klassiska spelet "GoldenEye 007" till Nintendo 64 och andra spel. IO Interactive är som sagt kända för sina "Hitman"-spel, där du spelar som en yrkesmördare. 
 
Den kommande filmen "No Time to Die", försenades nyligen till 2 april 2021. 
 
 
Vad tror du om ett nytt spel med 007 i huvudrollen? 
| 19 november 2020 15:48 |