Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 juli 2022 | 10:30

Nytt drama med Jennifer Lawrence landar hos Apple TV+

Skådespelaren gör huvudrollen som en tidigare soldat i filmen "Causeway", som får premiär senare i år.
För mer än tre år sedan skrev vi att Jennifer Lawrence hade fått huvudrollen i ett obetitlat drama, utvecklat hos independetstudion A24. Nu rapporterar Deadline att Apple TV+ har vunnit distributionsrättigheterna, och vi har även fått reda på lite mer detaljer om filmen.
 
Dramat har nu fått den officiella titeln "Causeway", efter att under en tid ha gått under namnet "Red, White and Water". Lawrence, som också står som producent för projektet, spelar en före detta soldat som försöker vänja sig vid sin tillvaro efter att ha återvänt till New Orleans. 
 
Med i rollistan finns även Brian Tyree Henry, tidigare sedd i bland annat "Eternals" och "Atlanta". För regin står Broadwayregissören Lila Neugebauer, som tidigare har arbetat på tv-serier som "Maid" och "The Sex Lives of College Girls", men som nu gör sin långfilmsdebut. 
 
"Causeway" är inte Lawrences enda kommande samarbete med Apple. Skådespelaren är även klar för en namnlös biopic om Hollywood-agenten Sue Mengers, samt för filmen "Bad Blood", som är ett nytt projekt från "Dont Look Up"-regissören Adam McKay
 
"Causeway" förväntas släppas på Apple TV+, samt gå upp på biografer på flera håll i världen, senare detta år. 
| 21 juli 2022 10:30 |