Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

6 september 2017 | 15:30

Nytt distributionsavtal klart mellan Discovery Networks och... Sappa?

Det finns många svenska tv-tittare som väntar på orden "nytt distributionsavtal klart". Idag kom dem, men inte för Com Hems och Boxers 4,5 miljoner kunder.
Det visade sig idag att Discovery Networks kan föra en god ton i sina pressmeddelanden angående distributionsavtalsfrågor. Hör och häpna! Vi har under snart en veckas tid rapporterat om sandlådebråket som har uppstått mellan Discovery Networks och ComHem/Boxer - vilket har fått 4,5 miljoner svenskar att hamna i kläm. 
 
Idag gick ett pressmeddelande ut från Discovery Networks där de berättar att de har förhandlat klart och är överens om ett distributionsavtal - med Sappa. En helt annan tv-leverantör alltså, så: Grattis alla Sappa-kunder!
 
- Jag är glad att kunna berätta att det här nya avtalet kommer att ge våra kunder full tillgång till hela Discoverys starka portfölj med innehåll i världsklass, och till attraktiva sporträttigheter som VM-kvalet i fotboll, ett Europa League där Östersund ska mäta sig med europeiska storklubbar, Grand Slam-tennis, de svenska handbollsdamerna VM-slutspel, och världens största sportevenemang: OS 2018, säger Hasse Svensson, VD för Sappa.
 
- Det känns härligt att fortsätta utveckla våra goda relationer med Sappa och deras kunder när vi nu växlar upp våra satsningar på stor svensk underhållning, drama och stora sporträttigheter, för att fortsätta ge svenska folket de allra bästa TV-upplevelserna. Det känns också spännande att få ta med Sappa-hushållen på Discoverys fantastiska resa in i en ny olympisk era, säger Henriette Zeuchner, VD för Discovery Networks Sweden.
 

Om du har ComHem/Boxer får du vänta vidare

 
Igår kunde vissa kunder se att det gick att markera Discovery-program i sina Tivos för inspelning, vilket fick vissa att tro att en uppgörelse var nära. Men senare under dagen gick Com Hem/Boxer ut med följande meddelande på sin Facebook-sida:
 
"Vi beklagar att våra kunder ännu inte kan ta del av Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11 och Discoverys övriga kanaler. Våra förhandlingar med Discovery fortsätter och vår målsättning är att lösa detta så snart vi kan.
 
För att se exakt vilka kanaler som frivisas och för att du ska kunna följa våra uppdateringar se: www.comhem.se/discovery. Tips! Klicka på ”Frågor och svar om förhandlingarna” för svar på de vanligaste frågorna vi får just nu."
 
Om du är Com Hem/Boxer-kund får du med andra ord snällt vänta vidare. Men vi kan åtminstone glädjas med Sappa!
 
 

Läs också: Bråket mellan Discovery och ComHem/Boxer är mer infekterat än någonsin

 
Vilken sida står du på i bråket mellan Discovery Networks och ComHem/Boxer? Kommentera gärna nedan med en motivering!
| 6 september 2017 15:30 |