bio

Skribent

Thomas Linnaeus

24 augusti 2022 | 19:00

Nypremiär för “Hajen” - dyker upp igen på IMAX-biografer i höst

Missade du Steven Spielbergs hajrysare när den först släpptes på bio 1975? Då har du chansen att se den igen på IMAX-duken i september.
Med “Hajen” tog en ung Steven Spielberg filmvärlden med storm och blev snabbt en respekterad regissör. Nu släpps “Hajen” återigen på bio, denna gång i IMAX-format.
 
Ursprungligen kom “Hajen” på bio i Sverige den 20 december 1975. Filmen anses vara den första blockbustern, då den spelade in hela 472 miljoner dollar, mot en budget på 9 miljoner dollar. Sen premiären har vi fått hela tre uppföljare och okänt antal kopior och ripoffs. Vem minns inte späckhuggarrysaren “Orca - Djupets hämnare” från 1977?
 
 
Nästan 50 år efter premiären har filmen restaurerats samt anpassats för IMAX-biografer. Nypremiär blir den den 2 september och då finns möjligheten att se “Hajen” både på Filmstaden Bergakungen i Göteborg och Filmstaden Scandinavia i Stockholm.
 
Är du sugen på att få potentiell hajskräck eller bara njuta av klassisk 70-talsfilm i IMAX så kan du boka din biljett till “Hajen” idag.
| 24 augusti 2022 19:00 |