Film

Skribent

MovieZine

23 september 2022 | 09:00

Här är höjdpunkterna på Prime Video i oktober 2022

Sci-fi-serien "The Peripheral" och Paul Thomas Andersons drama "Licorice Pizza" finns med bland kommande höjdpunkter på Amazons streamingtjänst Prime Video.
Säsongsfinalen av "Sagan om ringen: Maktens ringar" sänds den 14 oktober, men det finns mer att upptäcka på Prime Video.
 
Oktober bjuder på flera spännande och nervkittlande nyheter. Se bland annat Chloe Grace Moretz ta sig an den virtuella spelvärlden i serien "The Peripheral" — vad är egentligen verkligt och inte? Premiär 21 oktober.
 
Bland filmerna hittas Lena Dunhams äventyrsfilm "Catherine Called Birdy" och en ny dokumentär om allas vår 007.
 
 

The Sound of 007 - premiär 5 oktober

 
James Bond-fans får spetsa öronen när Amazon debuterar en nyproducerad dokumentär om musiken som följt agent 007 genom åren. Dagen efter den internationella Bond-dagen kommer "The Sound of 007" upp på Prime Video.
 
 

Catherine Called Birdy - premiär 7 oktober

 
Året är 1290, i den medeltida engelska byn Stonebridge bor Lady Catherine (känd som Birdy) det yngsta barnet till Lord Rollo och Lady Aislinn. Helt ekonomiskt ruinerad tvingas Lord Rollo gifta bort sin egna dotter för pengar och mark. Men Birdy, som alla de stora tonårshjältinnorna, är pigg, smart och äventyrlig – och redo att skjuta upp alla frierier på det mest geniala sätten. Manus och regi av Lena Dunham.
 
 

Time - seriestart 7 oktober

 
Fängelsedramat "Time" beskrivs som en känslomässig skildring av livet i ett brittiskt fängelse; Mark Cobden (Sean Bean) förtärs av skuld efter att av misstag dödat en oskyldig man. När han har accepterat sitt fyraåriga straff och separationen från sin familj, träffar han Eric McNally (Stephen Graham), en omtänksam fängelsevakt som gör sitt bästa för att skydda dem han är ansvarig över.
 
 

Argentina, 1985 - premiär 21 oktober

 
Filmen är inspirerad av den sanna historien om åklagarna Julio Strassera och Luis Moreno Ocampo, som vågade utreda och åtala Argentinas blodigaste militärdiktatur år 1985. Oavskräckt av militärens fortfarande betydande inflytande inom deras bräckliga nya demokrati, samlar trots det Strassera och Moreno ihop ett ungt lag av osannolika hjältar för deras David-vs-Goliat-strid.
 
 

The Peripheral - seriestart 21 oktober

 
"Westworld"-skaparna Jonathan Nolan och Lisa Joy adapterar William Gibsons sci-fi-roman. När Flynne Fisher (Chloe Grace Moretz) tar på sig sitt VR-headset befinner hon sig plötsligt mitt i det futuristiska London – en elegant och mystisk värld, som är lockande annorlunda än hennes egna hårda tillvaro. Men hon börjar inse att detta inte är en virtuell verklighet... det är verkligt. Någon i London, sjuttio år in i framtiden, har hittat ett sätt att öppna en dörr till hennes egna värld. 
 
 

The Devil’s Hour - seriestart 28 oktober

 
I serien får vi följa Lucy (Jessica Raine) som varje natt väcks av skrämmande syner exakt kl 03.33 - “djävulens timme”. När Lucys namn blir oförklarligt kopplat till en rad brutala mord i området, börjar saker falla på plats. Peter Capaldi spelar en tillbakadragen nomad, driven av en mordisk besatthet och blir det främsta målet för en polisjakt ledd av den medkännande detektiven Ravi Dhillon (Nikesh Patel).
 
 

Fler premiärer på Prime Video i oktober

 
I dokumentären "TikTok, Boom" (7 oktober) berättar journalister och influencers berättar om en av världens hetaste appar just nu.
 
Paul Thomas Andersons Oscarsnominerade "Licorice Pizza" (17 oktober) är en ljuvlig coming-of-age-film i 70-talets Los Angeles.
 
"Modern Love Tokyo" (21 oktober) är en japansk version av antologin "Modern Love", där sex kända regissörer tar sig an varsin kärlekshistoria.
 
Lagom till Halloween släpps skräckthrillern "Run Sweetheart Run" (28 oktober) med Ella Balinska och Pilou Asbæk i huvudrollerna.
| 23 september 2022 09:00 |