Film

Skribent

MovieZine

21 oktober 2022 | 13:00

Nya filmer och serier på Prime Video i november 2022

Se Harry Styles i 50-talsdramat "My Policeman" och Emily Blunt i westernserien "The English". Här är månadens höjdpunkter i Amazons streamingutbud.
Amazons streamingtjänst Prime Video satsar allt mer på lokala produktioner, och inom kort har deras första svenska realityserie premiär. I "The Bridge", med skådespelaren Jens Hultén som berättarröst, får vi följa 12 främlingar ge sig ut i den svenska vildmarken.
 
November bjuder även på flera efterlängtade filmpremiärer. Se bland annat Harry Styles i "My Policeman" tackla förbjuden kärlek under 1950-talet i Storbritannien, och Kristen Bell i bröllopskomedin "The Poeple We Hate at the Wedding".
 
Emily Blunt dyker upp i westernserien "The English", skriven av prisbelönta författaren Hugo Blick, och varje fredag får vi nya avsnitt av sci-fi-serien "The Peripheral" (premiär idag).
 
Läs mer om månadens nyheter på Prime Video nedan.
 
 

The Bridge - 4 november

 
Realityserie. 12 främlingar träffas för första gången i den svenska vildmarken med endast ett mål i sikte: att vinna prispotten på 600 000 kronor. Det finns dock en hållhake, prispengarna är begravda på en ö som ligger 220 meter bort. För att ta sig dit måste deltagarna bygga en bro med enbart deras händer, ett par enkla verktyg och begränsade förnödenheter.
 
 

My Policeman - 4 november

 
"My Policeman" är en vacker berättelse om olaglig homosexuell kärlek och förändrade sociala konventioner. En skildring av tre unga personer – polisen Tom (Harry Styles), läraren Marion (Emma Corrin) och museikuratorn Patrick (David Dawson) – när de ger sig ut på en känslomässig resa i 1950-talets Storbritannien.
 
Large 090504f09c39064af60cba8ab2aafb61 mammals
 

Mammals - 11 november

 
I denna mörka dramakomediserie, skriven av Jez Butterworth ("Edge of Tomorrow"), dras flera avslöjanden och hemligheter fram i ljuset, och komplexiteten i ett modernt äktenskap exponeras. I en värld med åtta miljarder människor, vad händer efter att vi har hittat ”den rätta”? Sex avsnitt med James Corden i huvudrollen.
 
 

The English - 11 november

 
Western-serien beskrivs som "en enastående historia om identitet och hämnd, ras, makt och kärlek". Året är 1890 på den amerikanska prärien när den aristokratiska engelska kvinnan Lady Cornelia Locke (Emily Blunt) och pawneen Eli Whipp (Chaske Spence) träffas. Tillsammans ska de korsa ett landskap byggt på drömmar och blod. Det blir en resa där de tvingas testa sina gränser – både fysiskt och psykiskt.
 
Large 090504f09c39064af60cba8ab2aafb61 we hate
 

The People We Hate at the Wedding - 18 november

 
Syskonen Alice (Kristen Bell) och Paul (Ben Platt) blir motvilligt medtvingade av sin mamma (Allison Janney) till ett bröllop på engelska landsbygden. Det visar sig bli en bröllopsvecka där många av familjens skelett i garderoben kommer fram och tvingar dem att tänka över sina liv.
 
 

Good Night Oppy - 23 november

 
Dokumentären "Good Night Oppy" är den sanna historien om Opportunity – en rover som skickades till planeten Mars för ett uppdrag på 90 dagar, men som lyckades överleva i 15 år. I filmen får vi följa en banbrytande resa på den röda planeten och den relation som kan skapas mellan en robot och människor som befinner sig miljontals mil ifrån varandra.
 
Fler premiärer i november:
Savage X Fenty Show (4 säsonger) - 9 november
Cyrano - 25 november
Meet Cute - 25 november
| 21 oktober 2022 13:00 |