SPONSRAT

Skribent

MovieZine

18 november 2017 | 08:30

Helgens filmtips: Se dokumentären "Trophy" på Plejmo

Streama ”Trophy” online nu och kasta dig in i en debatt som garanterat kommer få dig berörd.
 
Situationen mellan jakten av högvilt och de som jobbar för att bevara djur- och växtriket har alltid varit en het diskussion. Tack vare denna välgjorda dokumentär har du chansen att fördjupa dig och förstå de för- och nackdelar som reglering av jakten på storvilt har.

I ”Trophy” får vi följa med i en spännande resa från två olika perspektiv. Den ena ger oss inblick i tankarna som rör sig i jägarnas huvud. Allt från de skjutglada amerikanarna som ser jakt som en sport, till de som livnärar sig på att folk från hela världen reser över land och rike för att jaga dessa djur.

På den andra sidan av myntet har vi ett spännande perspektiv från viltvårdarnas sida. Där deras vardag fylls av att se tjuvjakt och miljoner dollar flöda på den svarta marknaden. För att bevara de djurrike som de tror på behöver de tålamod. Allt handlar om politik och denna konflikt ser ut att vara långt ifrån utredd.

Christina Clusiau och Shaul Schwarz är regissörerna bakom denna dokumentär. Efter många timmar av hårt slit har de lyckats sätta ihop en berättelse som alla bara måste se.
 
| 18 november 2017 08:30 |