Film

Skribent

Alexander Dunerfors

11 mars 2016 | 10:00

Nye Spider-Man väcker blandade känslor

Från "gräsligt ful" till "riktigt cool". Ta en närmare titt på dräkten från "Captain America: Civil War" här!
Det är Captain America mot Iron Man i den senaste trailern, men Spider-Man stal showen. Vi har väntat länge på att se hur Tom Holland skulle se ut och låta som nye Spidey, och Marvel överraskade alla med en liten teaser redan nu.

Efter tre "Spider-Man"-filmer med Toby Maguire och två "The Amazing Spider-Man" med Andrew Garfield är det alltså dags för en helt ny skådis att kliva in i en helt ny dräkt.

Och det blev diskussioner. ”Plastig”, ”värdelös”, ”uppenbarligen CGI” men också ”helt okej”, när fansen tyckte till om den nya dräkten och den unga rösten här på MovieZine och på vår Facebook-sida.Flera är kritiska:


”Vad i helvete... Spidermans dräkt är gräsligt ful. Helt idiotiskt att byta från dräkten i TAS2 till denna? Enda felet med Andrew Garfield var att han var för tunn.. Bulka på honom 10 kg så hade han varit som klippt och skuren........ Den nya grabben är jag väldigt skeptisk till”, skriver signaturen Hollywood.

”Jag tycker att han ser plastig ut. Det är nog inte svårt att göra actionfigurer av den här Spiderman, för han ser mer ut som en leksak än superhjälte”, tycker retard_messiah.

”NEJ! Dräkten i The Amazing Spider-Man 2 var perfekt! Den här är totalt kass! Rösten passar inte alls, han ska va mer uppåt, glad och skämtsam i tonen. Är så glad att Marvel äntligen får göra Spiderman men är otroligt skeptisk till denna skådis, allt från utseendet till rösten. Hoppas man bli positivt överraskad när väl filmen kommer”, kommenterar DoubleJ.

”Dräkten är uppenbarligen CGI, de köpte säkert en morphsuit på Teknikmagasinet och slappa på en textur istället för att göra en kostym för skådespelaren”, skriver Rasmus A på Facebook.Andra är positiva:


”Av det lilla man får se i trailern så verkar dräkten riktigt cool och jag tror även Holland kan göra ett riktigt bra jobb. Gillar hur iskallt han plockar åt sig skölden utan några större svårigheter. Men samtidigt kändes Spiderman påklistrad i trailern, de kunde gott och väl ha klippt bort hans presentation här”, skriver Erik K.

”Spider-man dräkten ser helt ok ut, dräkten ser ut som själva 60-tals Spider-Man”, tyckte Fab.

”Såg helt okej ut, rösten fungerar också, då denna Spindeln är en junior avenger. Gillade ögonen som för första gången inte bara varit stela”, skrev Daniel H.

”I vanlig ordning gnäller alla över dräkten. Om två månader är det bortglömt och alla hävdar de gillade den från första början”, lyder en Facebook-kommentar som fick många likes.

Klicka och se bilden i full storlek:
Det är svårt att ge vettig feedback utifrån några sekunders klipp, så vi får hoppas att alla skeptiker blir övertygade när filmen väl kommit ut. Det är tydligt att Marvel har gjort en annorlunda Spidey än vad vi såg i de tidigare filmerna, och det ska bli roligt att se mer när "Captain America: Civil War" går upp på bio den 27 april.

Vad tyckte du om dräkten? Och hur verkar nye Spider-Man sköta sig?
| 11 mars 2016 10:00 |