Serie

Skribent

MovieZine

31 december 2021 | 09:30

Nyårshelgens streaming: Harry Potter & Fett med ångest

Fira in det nya året med en återförening på Hogwarts, nya säsongen av "Cobra Kai" - eller vad sägs om en av årets bästa dokumentärfilmer?
All aboard! När fyrverkerierna har lagt sig och champagnen är slit ska vi tillbaka till Hogwarts för att fira Harry Potter-filmernas 20-årsjubileum. Star Wars-serien ”The Book of Boba Fett” och Felix Herngrens filmatisering av ”Folk med ångest” är två av veckans andra stora premiärer i streamingsfären, perfekt för din bakishelg! Här är MovieZines fusklapp till helgens hetaste serier - och film.
 
Death to 2021 - komedispecial på Netflix
"Black Mirror"-skaparen Charlie Brooker står bakom en satirisk årskrönika som tar en titt på året som gått. Från ihärdiga vaccinmotståndare till stenrika rymdresenärer och en mycket, mycket, mycket gammal Joe Biden - ingen går säker när 2021 granskas och dissekeras.

The Book of Boba Fett - seriestart på Disney+
Den nya serien i Star Wars-galaxen utspelar sig parallellt med ”The Mandalorian” och följer franchisens populära prisjägare, Boba Fett, som försöker göra sig ett namn i den kriminella undre världen. Det ska bli totalt 7 avsnitt, varav flera regisserats av Robert Rodriguez.
 
 
Folk med ångest - serie på Netflix 
”En man som heter Ove”-författaren Fredrik Backmans roman har filmats med Alfred Svensson och Dan Ekborg i rollerna som två poliser, tillika pappa och son, som försöker lösa mysteriet med en gisslansituatio. Sex halvtimmesavsnitt väntar på dig redan nu. 

The Rescue - film på Disney+
En av höstens mest omtalade dokumentärer får avrunda filmåret. Regissörerna bakom Oscarsvinnaren ”Free Solo” skildrar den dramatiska räddningsaktionen när tolv pojkar blev instängda i en thailändsk grotta. ”Vilken filmupplevelse!” skrev vår recensent entusiastiskt. 
 
 
Cobra Kai - säsong 4 på Netflix
Ja, eftersom vi inte har något bättre för oss en helt vanlig fredag som denna, tyckte Netflix att det var en idé att släppa den efterlängtade fjärde säsongen av ”Cobra Kai” just idag. TV-serien som bygger vidare på ”Karate Kid”-filmerna debuterade på Netflix på nyårsdagen 2021 så man kanske kan säga att cirkeln är sluten?

Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts - tv-special på HBO Max
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint och fler gamla kollegor återvänder till Hogwarts för att fira 20-årsjubileet av ”Harry Potter och de vises sten”. Det utlovas anekdoter och en unik inblick i arbetet med den magiska fantasyfilmen som startade ett fenomen. Premiär 1 januari.
 
| 31 december 2021 09:30 |