Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

20 juli 2016 | 12:30

Nya "Van Helsing" inspireras av Mad Max

Manusförfattaren Eric Heisserer vet hur hans hjälte ska vara.
Universal försöker fortfarande få sitt gemensamma filmuniversum att lyfta då "Dracula Untold" inte gick så bra som planerat, men nästa film lär garanterat göra sitt för att sätta den här nya serien av monsterfilmer på kartan. "The Mummy" har ju som bekant Tom Cruise och Russell Crowe i huvudrollerna, vilket brukar borga för uppmärksamhet.

En annan film som det just nu arbetas på är en reboot  av "Van Helsing", och manusförfattaren Eric Heisserer (han samskriver manuset med Jon Spaihts) berättade i en intervju med HitFix vad vi kan vänta oss av den här nya versionen av den gamle vampyrjägaren.

- Tidigt i processen inspirerades hela hans uppförande och manér av Mad Max.

Han fortsatte med att berätta hur de olika filmerna som just nu utvecklas kommer passa in under samma tak:

- En film kanske är ett lite mer komiskt actionäventyr, och en annan kanske är en traditionell skräckfilm. Så det funkar på det sättet. Och sedan får vi se hur de olika projekten utvecklas när vi alla får en chans att sitta ner med varandra och prata, och komma överens om hur vi kan göra för att säkerställa att det känns som att alla filmer utspelas i samma värld.

"The Mummy" får premiär i juni nästa år, och följs upp av två andra monsterfilmer (okänt exakt vilka) i april 2018 och februari 2019.
| 20 juli 2016 12:30 |