Serie

Skribent

MovieZine

17 oktober 2017 | 16:00

Nya Netflix-trenden: sluka serier så snabbt som möjligt

Har du någonsin sett klart en hel säsong samma dag den släpptes? Grattis, då är du en "binge racer"!
Netflix har onekligen påverkat hur vi ser på tv-serier. Genom att släppa hela säsonger på en gång låter de sina användare själva välja i vilken takt man vill beta av avsnitten. Att vänta en hel vecka är 2012!

Med nya vågen av streamingtjänster och originalserier uppstår också en ny trend: binge racers, eller snabbsträcktittare. Det gäller att så snabbt som möjligt sluka alla avsnitt när de har släppts. Enligt ett pressmeddelande från Netflix har de mer än 8 miljoner snabbsträcktittare runt om i världen; alltså folk som sett en hel säsong inom 24 timmar från premiär. Känner du igen dig?

- Det finns en unik tillfredsställelse i att vara först med att avsluta en historia - vare sig det handlar om den sista sidan i en bok eller de avslutande, spännande ögonblicken i din favoritserie, kommenterar Netflix-chefen Brian Wright.
 
 
En del hittar sin favoritserie och håller fast vid den: 5 Netflix-medlemmar i USA har plöjt alla fem säsonger av ”House of Cards” samma dag de släpptes. Andra njuter av hela smörgåsbordet: en tittare i Frankrike har slukat 30 serier bara i år.
 
Sverige placerar sig på en nionde plats när det kommer till binge racers, men där blir vi raskt omkörda av både norska, finska och danska tittare.
 
Vad ser vi på? Svenska tittare föredrar att sträcktitta på ”Ett år med Gilmore Girls”, ”The Seven Deadly Sins” och ”The Defenders”. Runt om i världen är även ”Huset fullt - igen” riktigt populär.
 

Läs också: De 25 bästa tv-serierna på Netflix just nu

 
 
Har du någonsin hunnit se en hel serie samma dag som den släpptes? Kommentera nedan.
| 17 oktober 2017 16:00 |