Spel

Skribent

Anders Eklöf

30 juli 2022 | 19:00

Sekter, gängkrig och mysterier: 5 heta spel som släpps i augusti

Djävulsdyrkande djurkulter, hejvild action, japanska rollspel och ett filmiskt mysterium väntar i spelväg under augusti.
Sommaren är kort och det mesta regnar bort. När regnet faller utanför fönstret (eller när det är stekhett för den delen) passar det väldigt bra att stanna inne och spela några nya och spännande speltitlar. För att hjälpa dig i djungeln av alla släpp, har vi valt ut några av de mest intressanta spelen.
 
Här är de fem hetaste spelen du kan skaffa under augusti 2022.
 

"Cult of the Lamb"

 
 
I indietiteln "Cult of the Lamb" tar du dig an rollen som ett besatt lamm som räddats av en mystisk främling och måste betala tillbaka din skuld genom att bygga ett lojalt följe i hans namn. Det låter väl trevligt?
 
Här gäller det att starta din egen kult, ge dig ut på äventyr för att slåss mot icke-troende och ohyggliga monster samt sprida budskapet om den sanna religionen för att dra till dig fler följare. Förutom det måste du bygga upp din bas, utföra mörka ritualer och predika inför din flock för att stärka deras tro.
 
Spelet ser ut att låna en hel del inspiration från titlar som "Don't Starve" eller "The Binding of Isaac", vilket inte är dåliga titlar att snegla på. Med en riktigt charmig grafisk stil och till synes underhållande spelmekanik verkar det här minst sagt lovande.
 
Datum: 11 augusti
Plattform: PS5, Xbox X/S, PS4, Xbox One, PC och Switch
 

"Saints Row"

 
 
"Saints Row"-serien har alltid varit något av en lillayster till den mer framgångsrika "Grand Theft Auto"-serien och har genom åren växlat mellan mer realistisk kriminalitet och helgalna upptåg med utomjordingar och knäppa vapen.
 
Det senaste "Saints Row" är en reboot av serien av Volition, där utvecklarna satsar på en mer jordnära balans mellan humor och seriositet. De ska bland annat ha tagit inspiration från filmer som "Baby Driver" när det gäller körandet, de brutala men stilsäkra actionscenerna från "John Wick" och extravagansen från "Hobbs & Shaw".
 
Den här gången utspelar det sig i den fiktiva amerikanska sydstaden Santo Ileso, som kontrolleras av de kriminella gäng med olika stilar och kultur. Din roll är att starta ett ny gäng bestånde av missnöjda medlemmar från de tre andra för att ta över. Här väntar rån, galen action och illegala verksamheter.
 
Datum: 23 augusti
Plattform: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One och PC
 

"Soul Hackers 2"

 
 
Tjugo år efter sin föregångare kommer det japanska rollspelet "Soul Hackers 2" av Atlus, som ser ut att påminna en hel del om deras andra populära spelserie "Persona".
 
Spelet utspelar sig någon gång under 2000-talet i ett cyberpunkigt Tokyo under ett krig mellan Yatagarasu och Phantom Society, två fraktioner av så kallade Devil Summoners. När det kollektiva medvetandet Aion som betraktar mänskligheten på avstånd får nys om att en katastrof är på väg, skapar den de två agenterna Ringo och Figue för att förhindra det. 
 
Precis som i "Persona"-serien handlar det om turordningsbaserade strider där det gäller att samla på demoner och utnyttja deras krafter för att besegra monster. Det går även att utforska Tokyo och umgås med dina vänner för att stärka banden.
 
Datum: 26 augusti
Plattform: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One och PC
 

"Immortality"

 
 
Från Sam Barlow, skaparen av "Her Story" och "Telling Lies", kommer det interaktiva dramat "Immortality" om den fiktiva skådespelerskan Marissa Marcel, hennes tre filmer som aldrig släpptes och hennes mystiska försvinnande.
 
Din roll är att gå igenom klipp från de tre filmerna "Ambrosio", "Minsky" och "Two of Everything", bakgrundsmaterial och intervjuer för att ta reda på vad som egentligen hände med Marissa och varför filmerna aldrig fick premiär.
 
Utvecklarna varnar för vuxet innehåll som sex och våld, så det här är nog inget för den som inte klarar av snusk och blod. "Immortality" ingår i Xbox Game Pass. Spelet skulle egentligen släppas redan i juli, men försenades.
 
Datum: 30 augusti
Plattform: Xbox Series X/S och PC
 

"Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection"

 
 
Ganska nyligen släpptes det hyllade retrodoftande spelet "Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredders Revenge", men kan du inte få nog av 90-talets största sköldpaddor väntar den rejäla samlingen "The Cowabunga Collection".
 
I hela tretton spel (bland annat "Teenage Mutant Ninja Turtles II: The Arcade Game", "Teenage Mutant Ninja Turtles IV: Turtles in Time", "Teenage Mutant Ninja Turtles: The Hyperstone Heist" och "Teenage Mutant Ninja Turtles: Tournament Fighters") kan du sparka fotsoldater, Strimlaren och andra muterade skurkar i ansiktet som  Leonardo, Donatello, Raphael och Michelangelo.
 
Förutom att du kan spela med andra i många av spelen går det att spola tillbaka tiden, få tips hur du ska ta dig förbi svårare områden och ta del av bakom kulisserna-material som serietidningar, bilder och mycket annat.
 
Datum: 30 augusti
Plattform: PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, PC och Switch
 
Vilka spel ser du fram emot att spela i augusti?
| 30 juli 2022 19:00 |