Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 februari 2022 | 12:00

19 nya tv-serier med premiär i streamingdjungeln under mars

Tv-utbudet i mars bjuder på nya serier som "Moon Knight", "Halo" och "Familjen Bridgerton"-fortsättningen.
Vi börjar närma oss tiden på året när de amerikanska tv-distributörerna börjar släppa sina prestige-serier, för att kunna klämma in så många Emmynomineringar som möjligt när röstningarna börjar den 1 juni. Vi har därför en riktigt fin tv-månad framför oss i mars, men sedan en ännu bättre månad i april som lurar runt hörnet.
 
Här nedan har jag därför försökt att agera tv-guide i den allt tätare streamingdjungeln och sammanställt en lista över nio helt nya tv-serier, som får en lite längre presentation - och tio andra (mestadels återkommande) serier tillsammans med alla premiärdatumen att hålla koll på under mars.
 

”Pieces of Her”/Bilder av henne - 4 mars (Netflix)

 
 
Netflix inleder månaden med en serie som garanterat kommer att segla upp på deras topp 10-lista, gemom mysterium-thrillern "Pieces of Her" (eller "Bilder av henne" som den kommer kallas här). Handlingen börjar i ett lugnt litet samhälle, känt för att ha minst brottslighet i hela USA, där en mor och dotter plötsligt hamnar mitt i en hämndlysten ex-pojkväns mordturné på en restaurang där han börjar avrätta folk. När mamman (Toni Collette) oväntat räddar dagen och hamnar på nyheterna vänds snart familjens liv uppochned - och dotterns bild av sin mamma förändras för all framtid.
 

”Our Flag Means Death” - 4 mars (HBO Max)

 
 
"Our Flag Means Death" är den nya komediserien som oväntat nog bygger på verkliga händelser om "gentlemannapiraten" Stede Bonnet (Rhys Darby), en man som lämnade sitt liv som välbärgad markägare bakom sig och blev sjörövare istället. Oscarsbelönade Taika Waititi har både regisserat och dyker även upp i rollen som piraten Blackbeard. 
 

”Winning Time” - 6 mars (HBO Max)

 
 
"Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty" är ett påkostat sportdrama (som lutar en hel del mot komedihållet) och berättar historien om hur NBA-laget Lakers växte fram som basketligans bästa lag, samtidigt som man gjorde ligan mer populär än den någonsin varit innan. Handlingen utspelar sig på 80-talet och inleder berättelsen från Playboy Mansion med ett slags berättande där de historiska karaktärerna ofta bryter den "fjärde väggen" och pratar direkt med oss tittare.  
 

”The Last Days of Ptolemy Grey” - 11 mars (Apple TV+)

 
 
Apple TV+ fortsätter med storsatsningarna under mars och släpper faktiskt tre av månadens mest efterlängtade titlar... där jag har fått förhandstitta på alla tre. "The Last Days of Ptolemy Grey" är miniserien som bjuder på vad som mycket väl kan vara Samuel L. Jacksons bästa skådespel någonsin, i en roll som delvis påminner om Anthony Hopkins insats i "The Father". Jackson spelar en senildement gubbe som får chansen att testa på en ny slags medicin som sägs ge honom chansen att minnas alla händelser ur sitt liv en sista gång. Det kan ge honom några dagar att verkligen knyta ihop alla lösa trådar och avsluta livet på det sätt han hade velat... innan han glömmer allt för alltid, igen. 
 

”WeCrashed” - 18 mars (Apple TV+)

 
 
Ännu en Apple Original-serie, den här gången med Jared Leto och Anne Hathaway i huvudrollerna som det verkliga paret Adam och Rebekah Neumann, som byggde upp företaget det globala företaget och varumärket WeWork till ett värde av 47 miljarder dollar. Under loppet av ett år lyckades man däremot rasera sitt bygge genom att tappa hela 40 miljarder dollar i värde och vi kommer snart att få se hur man lyckades (både bygga upp och rasera) med den osannolika bedriften.
 

”Lust” - 18 mars (HBO Max)

 
 
"Lust" är en sexkomedi om vad som egentligen hände med "den svenska synden" och framför allt vad som händer med medelålders kvinnor, baserat på hur deras sexliv råkar se ut. Komediserien blir den första svenska HBO Max-serien att släppas globalt samtidigt i alla länder där tjänsten har lanserats. I huvudrollerna får vi se Sofia Helin, Julia Dufvenius, Elin Klinga och Anja Lundqvist.
 

”Halo” - 24 mars (Paramount+)

 
 
Det populära spelet "Halo" kommer under månaden äntligen att få sin påkostade live action-adaption, som förhoppningsvis bevisar en gång för alla att om du planerar att adaptera ett framgångsrikt tv/dataspel - så är det vägen genom påkostad tv-serie vi måste gå. Efter mängder av misslyckade filmadaptioner genom åren. Handlingen i "Halo" tar oss i alla fall 500 år in i framtiden, när utomjordingar hotar mänskligheten genom en episk sammandrabbning.
 

”Pachinko” - 25 mars (Apple TV+)

 
 
Apples sydkoreanska megasatsning "Pachinko" kommer snart att få "Squid Game" att se ut som ett litet hobbyprojekt, men berättar en långt mer seriös och gripande generationshistoria som börjar i slutet av 1800-talet och tar oss fram hela vägen till 1989. Vi får följa en släkts historia genom tre olika generationer från ett Korea ockuperat av Japan, till Japan och vidare till USA - innan berättelsen sedan tar oss tillbaka igen. I en av huvudrollerna ser vi Oscarsvinnaren Yuh-Jung Youn ("Minari"). Om du gillat andra historier i stil med "Roots", "Utvandrarna" och "The Crown" så bör du definitivt ge "Pachinko" en chans.
 

”Moon Knight” - 30 mars (Disney+)

 
 
Och vad vore väl en ny månad utan en påkostad Disney-produktion från Lucasfilm eller Marvel? Det har blivit dags för Oscar Isaac och Ethan Hawke att låta oss lära känna en ny del av Marvels ständigt utökade universum genom historien om "Moon Knight", en av Marvels karaktärer som ofta beskrivs som deras mest Batman-liknande. Om serien blir en hit är det väl med andra ord inte helt omöjligt att karaktären snart börjar leta sig in i Marvels påkostade långfilmer också.  
 

10 ytterligare tv-premiärer under mars:

 
"Familjen Bridgerton" återvänder till Netflix med sin andra säsong i slutet på månaden.
 
1 mars:
”Better Things” (säsong 5, HBO Max)
”The Guardians of Justice” (säsong 1, Netflix) - från skaparen av "Castlevania"
 
4 mars:
”The Boys Presents: Diabolical” (säsong 1, Amazon)
 
11 mars:
”Upload” (säsong 2, Prime Video)
● "Formula 1: Drive to Survive" (säsong 4, Netflix)
 
13 mars: 
● ”The Holiday” (säsong 1, Viaplay)
 
25 mars:
”Familjen Bridgerton” (säsong 2, Netflix)
”Atlanta” - 25 mars (säsong 3, Disney+) - det svenska datumet är inte bekräftat dock
 
31 mars:
● ”Dopamin” (säsong 1, Discovery+)
”Julia” (säsong 1, HBO Max)
 
Vi har även några större tv-serier som drar igång internationellt redan nu, men som kommer till Sverige senare än mars. ”The Dropout” (Disney+) dyker upp den 20 april, "Super Pumped" (Paramount+) någon gång i maj och den sista säsongen av "Peaky Blinders" råder det fortfarande osäkerhet kring (vi har frågat C More som visat de tidigare säsongerna men ej fått något exakt datum ännu).
 

Läs också: 7 hyllade tv-serier som snart kommer att avslutas

 
Vilka tv-serier ser du fram emot mest under mars? Kommentera gärna nedan!
| 27 februari 2022 12:00 |