Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

30 juni 2024 | 20:00

Regn på semestern? Här är 7 nya tv-serier som kan rädda sommaren!

MovieZines tv-redaktör Jonatan Blomberg lyfter fram godbitarna ur en månad som historiskt sett brukar vara årets allra sämsta på tv-fronten.
Innan streamingtjänsterna klev in i tv-branschen så var juli en månad när det bara visades repriser på tv. Fint väder och sol långt in på natten (för oss svenskar) har helt enkelt inte gjort den här månaden till en tid när folk bänkar sig framför helt nya tv-serier. 

Jag har ju däremot kallat 2024 för ett av de bästa tv-åren på väldigt länge. Och även fast vi nu faktiskt har årets svagaste startfält hittills, så rullar ju fortfarande förra månadens premiärer "House of the Dragon", "The Boys", "Presumed Innocent" och "The Acolyte" vidare även under juli.

När det kommer till helt nya serier för året så har vi däremot ingen gigant som får premiär under juli. Lyckligtvis så överlevererar Apple TV+ hela fyra nya originalserier i helt olika genrer och räddar (i mitt tycke) det som hade kunnat bli ett riktigt magplask till tv-månad åt oss tittare.

Här nedan lyfter jag fram först sju helt nya serier som förtjänar att ges en chans samt i slutet på artikeln så finns även datum till återkommande titlar som "The Bear" och "Cobra Kai", som båda släppar nya säsonger under månaden!
 

"Bargain" (SkyShowtime) - 4 juli

 
 
Månaden inleds med Sydkoreansk action hos SkyShowtime. I serien får vi se vad som händer när en jordbävning drabbar ett hus där mänskliga organ säljs på svarta marknaden. När köparna, säljarna och de kidnappade sexköparna (vars kroppsdelar skulle säljas) alla stängs inne i ett och samma hus så tvingas alla plötsligt slåss för sina egna liv.
 

"Sunny" (Apple TV+) - 10 juli

 
 
Apple TV+ står som sagt för mer än hälften av månadens helt nya titlar. "Sunny" är något så ovanligt som ett sci-fi-mysterium som utspelar sig i Japan, med Rashida Jones i huvudrollen och producerad av det flitiga produktionsbolaget A24. Det här är minst sagt en serie som kommer att stå ut ur mängden, där Jones rollfigur paras ihop med husrobot som hjälper henne att utreda huruvida hennes make verkligen dog i en hemsk flygolycka eller inte.
 

"Sausage Party: Foodtopia" (Prime Vide) - 11 juli

 
 
Uppföljaren ingen bad om... är äntligen här? Seth Rogen, Kristen Wiig, Michael Cera, Edward Norton och Will Forte gör några av rösterna i vad som ser ut att bli sommarens sjukaste tv-seriepremiär. Och bara det faktumet i sig gör det ju värt att ge serien en chans åtminstone!
 

"Lady in the Lake" (Apple TV+) - 19 juli

 
 
Natalie Portman i en saftig huvudroll från Apple TV+, behöver jag säga mer? Okej, lite till då... serien utspelar sig under 1960-talet och följer den judiska hemmafrun Maddies (Portman) frigörelse när hon bestämmer sig för att ta upp sina gamla journalistdrömmar och utreda en rad hemska mord i Baltimore.
 

"Time Bandits" (Apple TV+) - 24 juli

 
 
Taika Waititi ("Jojo Rabbit", "Thor: Ragnarok") och Jemaine Clement ("Flight of the Conchords") ligger bakom fantastiska "What We Do in the Shadows" tillsammans, men nu har man bestämt sig för att göra en ambitiös remake på Monthy Pythons-klassikern "Time Bandits" från 1981.

Serien är mer riktad mot barnfamiljer än duons tidigare projekt tillsammans, men här finns det all anledning till pepp om du gillade originalet. Handlingen följer 11-åringen Kevin som är grym på historia och av en händelse råkar bli den sista medlemmen i en udda grupp som kallar sig för "Time Bandits", vars mål är att åka runt i världshistorien och stjäla ovärderliga ting. 
 

"The Decameron" (Netflix) - 26 juli

 
 
Den nya komediserien "The Decameron" utspelar sig under Digerdöden i mitten av 1300-talet. Vi får följa ett gäng rika människor som samlats för en trevlig weekend med sex och god mat. Men det hela urartar givetvis snabbt och blir istället en galen kamp om överlevnad. 
 

"Women in Blue" (Apple TV+) - 31 juli

 
 
Apples fjärde och sista bidrag för månaden bygger på den verklighetsbaserade berättelsen om de fyra första kvinnliga poliserna i Mexiko, under 1970-talet. Kvinnorna inser snabbt att de bara är en del av ett PR-jippo för att avleda uppmärksamheten från en seriemördare landets andra poliser inte lyckats fånga ännu.
 

Här är datumen till månadens 18 nya och återkommande tv-serier:

 
Den tredje säsongen av "The Bear" dyker äntligen upp för svenska tittare hos Disney+.
 
3 juli:
"Bluey" (7 nya kortfilmer)

4 juli:
"Bargain" (säsong 1, SkyShowtime)

10 juli:
"Abbott Elementary" (säsong 3 - del 2, Disney+)

11 juli: 
"Sausage Party: Foodtopia" (säsong 1, Prime Video)
"Vikings: Valhalla" (säsong 3, Netflix)

12 juli:
"Exploding Kittens" (säsong 1, Netflix)

17 juli:
"The Bear" (säsong 3, Disney+)

18 juli:
"Cobra Kai" (säsong 6 - del 1, Netflix)
"Sekunder" (säsong 1, SVT Play)
 
 
19 juli:
"Lady in the Lake" (säsong 1, Apple TV+)

24 juli:
"Will Trent" (säsong 2, Disney+)
"Morden i Midsomer" (säsong 24, SVT Play)

26 juli:
"The Decameron" (säsong 1, Netflix)
"Elitskolan" (säsong 8, Netflix)

29 juli:
"Futurama" (säsong 12, Disney+)

31 juli:
"Happy jävla Pride" (säsong 1, TV4 Play)
"The Responder" (säsong 2, SVT Play)
"Women in Blue" (säsong 1, Apple TV+)
 
| 30 juni 2024 20:00 |