Serie

Skribent

Henrietta J:son Eskelin

22 juli 2016 | 13:30

Nya trailern för TV-serien om "Exorcisten" är skrämmande generisk

Fox släppte en färsk trailer på Comic Con inför höstpremiären av TV-serien.
Skräck-klassikern "Exorcisten" har skrämt slag på folk i fyrtio år och är en film som står sig än idag. Just därför är det nog långt ifrån alla som gillar idén på en TV-serie i filmens anda, men trailern är här för att hemsöka dig alldeles oavsett.

Foxs kommande serie är klart inspirerad av samma berättelse: en familj som kallar på hjälp från prästen när dottern hemsöks av demoner. Förutom att det inte bara är dottern den här gången, utan hela familjen. Och det finns två präster. "More is more"... eller hur var det nu igen?


Det är mycket som pågår i trailern, men historien kan enklast beskrivas så här: två väldigt olika präster försöker båda ta sig an fallet med en hemsökt familj, på sina väldigt olika sätt. Fader Tomas är en empatisk, progressiv nykomling i den katolska kyrkan och leder en liten med lojal församling i utkanten av Chicago. Samtidigt lever Fader Marcus på andra sidan Jorden, som efter att han mist sina föräldrar tidigt har uppfostrats av Vatikanen och ser det som sitt livsmål att föra krig mot alla som går emot dess tro. Han är Fader Tomas raka motsats: kompromisslös, sträng och radikal.

Mittemellan dem är familjen Rance, som tillhör Fader Tomas församling. På ytan är de som vilken idyllisk familj som helst, men bakom fasaden händer märkliga ting. Pappa håller på att bli galen, äldsta dottern vägrar att komma ut ur sitt rum och yngsta dottern hör röster i väggarna. Mamman misstänker demoner i huset och ber Fader Tomas om hjälp, vilket drar in honom i en konflikt med Fader Marcus. Tillsammans måste de möta sin livs utmaning i kampen mot en ondska som har bidat sin tid i århundraden.

Regin står Rupert Wyatt för, som är mest känd för "Apornas Planet: (r)Evolution". Skådislistan innehåller namn såsom Geena Davis ("Thelma & Louise"), Alfonso Herrera ("Sense8"), Ben Daniels ("House of Cards"), Brienne Howey ("Scream Queens"), Hannah Kasulka ("The Fosters")och Alan Ruck ("Spin City").

Visst har historien klara likheter med original-filmen, men det liknar mest en generisk skräck-serie som försöker locka tittare med titeln. Trailers är dock inte alltid en rättvis indikation på kvalitén, så helt säkra kan vi inte vara förrän premiären är här den 23 september.

Hur tycker du att den verkar?
| 22 juli 2016 13:30 |