Film

Skribent

Mats Karlsson

2 juli 2018 | 22:00

Nya "Suspiria" fick Tarantino att gråta

Den oförutsägbare filmmakaren har uppenbarligen hittat en kandidat till årets favoritfilm.
Quentin Tarantino brukar inte nödväntigtvis hitta sina favoritrullar i listan över årets mest hypade filmer, de tenderar att istället komma från oväntat håll. En film som mycket väl kan bli Tarantinos favoritfilm för året är Luca Guadagninos "Suspiria" som han föll pladask för.
 
Eftersom Tarantino och "Suspiria"-regissören kände varandra fick den förstnämnde möjligheten att se filmen och det resulterade i oväntade reaktioner från den nördige regissören.
 
- Vi har varit vänner sedan juryuppdraget vid Venice Film Festival (2010). Jag var nervös, men angelägen att få hans råd. Vi tittade på filmen hos honom och hans reaktion gjorde mig glad. Han blev begeistrad av filmen och i slutet grät han och kramade mig. Eftersom det är en skräckfilm, men också en melodram, var min ambition att få tittarna att behålla blicken på filmen, då man ska vara fängslad av karaktärerna. Amazon är väldigt nöjda, säger regissören Luca Guadagnino till La Repubblica.
 
I nya "Suspiria" får vi följa Susie Bannion (Dakota Johnson) som 1977 reser till det prestigefyllda danskompaniet Markos Tanz Company i Berlin. Hon anländer precis när en annan kvinna har försvunnit under mystiska omständigheter, och inser att skolan bär på en mörk och farlig hemlighet.
 
 
Förutom Dakota Johnson ser vi Tilda Swinton, Mia Goth, Angela Winkler, Jessica Harper och Chloë Grace Moretz i rollistan.
 
"Suspiria" får amerikansk biopremiär 2 november. Inget svensk biodatum finns i nuläget.
| 2 juli 2018 22:00 |