Film

Skribent

Alexander Kardelo

22 maj 2024 | 17:30

5 nya storfilmer som du bara kan streama på Max

Warner Bros storfilmer som "Wonka" och "Barbie" bor exklusivt på den nya streamingtjänsten.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
Ja, så "ny" är den väl inte. Streamingtjänsten Max är egentligen bara HBO Max under ett nytt namn, och med lite mer innehåll. Men om du är ny till Max och vill ha lite tips på vad man ska se, kolla in storfilmerna som inte finns på någon annan streamingtjänst.
 
Max ägs av Warner Bros och det är här som deras stora biofilmer hamnar först, innan de kommer upp på Netflix eller någon av de andra konkurrenterna.
 
Under året kan vi se fram emot streamingpremiärer som "Challengers" med Zendaya, "Godzilla x Kong: The New Empire" och bioaktuella "Furiosa: A Mad Max Saga". Andra stora filmer som släpps av Warner 2024 är "Twisters" och "Beetlejuice Beetlejuice" - håll utkik på Max det närmaste året!
 
Och du, vi har väl tjatat tillräckligt om att "Dune: Part Two" finns uppe på Max, så den behöver inte nämnas igen på listan nedan. (Men Chalamet slipper vi inte så lätt.)
 
Läs mer om streamingtjänsten och bli medlem från 89 kr/mån på max.com.
 
 

Wonka (2023)

 
”Wonka” är den sprakande musikalen som berättar om godiskungen Willy Wonkas unga år, innan han fick öppna den berömda chokladfabriken. Timothée Chalamet spelar en sjungande spjuver med smak för sötsaker i en härligt färgstark film för hela familjen. Ladda upp med mycket choklad till filmkvällen, det lär ni behöva.

Streama "Wonka" på Max...
 
 

Barbie (2023)

 
Mer feelgood och sång väntar i "Barbie", med lite otippade men viktiga budskap till alla flickor och pojkar där ute. Många var skeptiska när indie-regissören Greta Gerwig tog sig an en plastig Mattel-leksak, men i hennes händer blev det en enormt populär film som krossade alla förväntningar på bio. Margot Robbie och Ryan Gosling är grymt roliga som Barbie och Ken.

Streama "Barbie" på Max...
 
 

The Flash (2023)

 
DC har fått ta emot mycket skit på senare år, då superhjältefilmerna missat målet och tappat sin publik. Trots det tycker jag att "The Flash" tillhör den bättre skaran, och förtjänar absolut inte kritiken den fått. Ezra Miller är skön i huvudrollen (två roller faktiskt) som den supersnabba hjälten, och Michael Keatons comeback som Batman väcker nostalgiska känslor.
 
Hos Max kan du streama många fler DC-filmer som "Blue Beetle", "Shazam 2", "Black Adam" och "Aquaman 2".
 
 

Purpurfärgen ("The Color Purple", 2023)

 
Musikal, det finns i Warner Bros blodådror sedan länge. I vinter fick vi se "Purpurfärgen" på bio, en nytolkning av boken som även adapterades av Steven Spielberg under 1980-talet. Följ ett gäng svarta kvinnor som övervinner fördomar och hittar styrka i systerskap i början av 1900-talet.
 
 

Meg 2: The Trench (2023)

 
En riktig skitfilm, den här kan du skippa.
 
| 22 maj 2024 17:30 |